“От вчера кредитите на Българската банка за развитие са много

...
“От вчера кредитите на Българската банка за развитие са много
Коментари Харесай

Нинова: От години твърдим, че Борисов превърна ББР в банка на олигарсите 

 “От през вчерашния ден заемите на Българската банка за развиване са доста коментирани и забавни. И тъй като в последно време водачи на новопоявили се партии се упражняват на гърба на Българска социалистическа партия, назовават ни  беззъба съпротива и манипулират публичното мнение, ще напомня следното отпреди повече от година: 

“Уважаеми българи, до момента в който ви облъчват с ежедневни пиар акции, ръководещите ще не престават да крадат вашите пари. Използват рецесията и страховете ви за далавери.

И маскират грабежа като антикризисни ограничения. Една от тях е увеличение капитала на държавната банка за развиване със 700 млн., които “уж " ще оказват помощ на дребния и междинен бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска компания с доходи от 2000 лева годишно. 

Сигурна съм, че това е принос в международната икономическа просвета и практика- с антикризисна мярка за помощ на стопанската система да наливаш пари във компания за събиране на заеми. През годините, откогато съществува, ББР се трансформира от банка на дребния бизнес в банка на олигарсите. Държавният запас, т.е. вашите пари се изливат в техните джобове под вещото “управление " на Борисов. 

Как би трябвало да стане?

Алтернативата е: слагане предел на заема за една фирма- да вземем за пример един милион (след диалози с дребния и междинен бизнес какъв предел би им бил полезен).

Определяне на критерии за кандидатстване единствено за дребен и междинен бизнес и единствено за БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. В целия свят сега виновните държавници подтикват националните си стопански системи. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ.

Сега е най-удобният миг да се влага в българското, родното. Стига да искаш да правиш стопанска система, а не спекулация. "

И най-после да попитам критиците на Българска социалистическа партия - вие къде бяхте тогава? Сега, когато режимът на Борисов е свален, е елементарно да си герой против него. Когато беше мъчно,  само Българска социалистическа партия се бореше с него, до момента в който други му правеха рабски изявленията или заемаха топли държавни служби.

И още един въпрос - каква е позицията на основния кандидат да ръководи Има Такъв Народ за проверка на ББР? "

Това написа във Facebook пост ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че Българска социалистическа партия първа алармира от години за непозволените процеси в Българската банка за развиване. Нинова напомни нейно изявление от предходната година, в което предлага съответни ограничения за поддръжка на дребния и междинен бизнес от страна на банката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР