От вчера директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев разпореди

...
От вчера директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев разпореди
Коментари Харесай

Полицията алармира общините за опасни дупки по пътищата

От през вчерашния ден шефът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев разпореди на чиновниците от бранш „ Пътна полиция ” и полицейските ръководства в региона за обстойни инспекции по отношение на положението на пътната мрежа. Подготвени са сигнални писма до Областно пътно ръководство в Пазарджик и 12-те общини в района за дейни дейности по осъществяване на ремонтни действия по настилката на републиканските и общински пътища, осведоми представителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

В края на зимата служителите на реда са открили съществуване на някои места нарушение на целостта на настилката достигащи дълбочина до 10-15 см. Този факт основава напълно основателни предпоставки за настъпване на пътни произшествия, изключително в тъмната част от денонощието и при превалявания от дъжд и сняг. Съгласно наредбите на Закона за Министерството на вътрешните работи способените органи сигнализирани с тези писма са длъжни в едномесечен период да отговорят на ОДМВР за подхванатите от тях дейности и ограничения за превъзмогване на нередностите.

 Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик работи интензивно във взаимоотношение с локалната власт за предварителна защита на престъпността запазване на публичния ред и обезпечаване спокойствието на жителите в района. Едно от тези посоки на взаимоотношение е построяването на системи за видеонаблюдение. Още през юни 2015 година, както и в края на 2017 година шефът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев изпрати писма до кметовете на общини и общинските препоръки. С тях той прикани локалните управляващи да извърнат съществено внимание на опциите за построяването на системи за видеонаблюдение.

 Припомняме, че тези системи, ситуирани по подобаващ и ефикасен метод на точки избрани след деликатен разбор на средата за сигурност са способ, който е потвърдил своята успеваемост, както във връзка с предварителната защита, по този начин и при работата по разкриването на съответни закононарушения и други престъпления, добавя Мирослав Стоянов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР