От вчера детското отделение във Враца е запечатано с уговорката,

...
От вчера детското отделение във Враца е запечатано с уговорката,
Коментари Харесай

Кметът на Враца с подробности за затвореното детско отделение

От през вчерашния ден детското поделение във Враца е запечатано с ангажимента, че прекъсването е краткотрайно, до момента в който личният състав е в отпуск. Петима лекари и осем медицински сестри обаче са подали молби за овакантяване.

Директорът на лечебното заведение е подал оставка, само че тя не е призната. Миналата седмица в града дойде здравният министър, с цел да потърси решение на казуса. Ситуацията обаче остава тежка, тъй като не е ясно дали медицинският личен състав ще се върне на работа в края на август.

„ Изненадам съм от това решение на педиатрите. Смятам, че те се виновни хора. Те са експерти, които имат метод към децата и не мога да приема това решение. За благополучие, с помощта на диалозите, които водихме през последните седмици, медицинските сестри ще се върнат на работа на 1 септември “, изясни кметът на града Калин Каменов пред БТВ.

Според него има и трима лекари, които също ще се върнат в отделението и ще поемат част от дежурствата. От общината се надяват, че с помощта на напъните на Министерство на здравеопазването и борда на шефовете на УМБАЛ-Враца ще бъдат назначени още педиатри. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР