От вчера, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg

...
От вчера, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg
Коментари Харесай

Русия забрани Faktor.bg за четене от Русия

От през вчерашния ден, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg е неразрешено на територията на Руската федерация и не е налично за жителите й. До скандалната мярка се стигна откакто на 12 юли, по искане на основния прокурор на Русия Игор Краснов Роскомнадзор (Федерална работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки, която следи, управлява и цензурира „ чистотата “ на медийното пространство в сходство с господстващата в страната неонацистка идеология на Кремъл- бел.ред.), е изпратил съобщение до хостинг компанията, основана в Германия, която повече от седем години обслужва Faktor.bg. Номерът на уведомлението е 593280-НВ и е за нарушение на реда на разпространяване на информацията.

Най-общо Роскомнадзор предизвестява, че Faktor.bg тиражира подправена и погрешна информация, която опонира на законите в страната и ползите на режима на Владимир Путин. В рамките на 24 часа от приемането на уведомлението Faktor.bg би трябвало да изтрие и отстрани тази рискова за тях информация, в противоположен случай наличието на електронното издание ще бъде неразрешено и ще стане недостъпно за жителите на Русия.

Немската хостинг компания уведоми навреме българския си клиент, само че Faktor.bg употребява правото си на безмълвен отвод и не се съобрази с неразбираемите и голословни искания на Роскомнадзор, нарушаващи всемирен правила като независимост на словото и опция за осведоменост.

" Съобразяване с съветските претенции би означавало българското издание да се трансформира в съизвършител на незаконната и античовешка политика на режима в Кремъл. Не сме съгласни с обвиняванията, че Faktor.bg е разгласил погрешна информация, не се срамим от изявленията си и няма да се разкайваме пред терористи, мародери и всеобщи убийци. На регистъра на блокирани медии от през вчерашния ден може да се откри, че българското издание не е налично за съветските читатели. Подобна глоба през последните месеци Русия наложи на десетки международни и опозиционни съветски медии и осведомителни организации. Според наши източници концепцията за възбраната на Faktor.bg на съветска територия потегля от София, като персонално предложение на дипломат Елеонора Митрофанова. Вярваме, че диктаторският режим на Владимир Путин в Кремъл няма бъдеще, цензурата не може да заглуши свободното слово, демокрацията и в Русия нямат опция! ", декларират от Faktor.bg. /БГНЕС

Източник: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР