От Възраждане“ успяха да изместят ДПС и са трета политическа

...
От Възраждане“ успяха да изместят ДПС и са трета политическа
Коментари Харесай

„Възраждане“ успяха да изместят ДПС от третата позиция

От „ Възраждане “ съумяха да изместят Движение за права и свободи и са трета политическа мощ в новия парламент при над 90% обработени протоколи.

Припомняме, че на изборите преди по-малко от две години те бяха едвам 11-а политическа мощ. Няколко месеца по-късно съумяха да преминат бариерата и да влязат в Народното събрание като най-малката партия.

На предварителните избори предходната година удвоиха поддръжката и станаха четвърти с 10% поддръжка.

Той акцентира, че партията му към този момент е в тройката на политическите субекти в България и е от първостепенно значение

Как водачите на групировката си изясняват резултата и по какъв начин виждат ръководството на страната?

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов съобщи в предаването „ Тази заран “, че партията към този момент е фактор в българския парламент.

„ Това, че не сме първата политическа мощ, не значи, че не сме първостепенна такава, тъй като към този момент сме в тройката на политическите субекти в България. „ Възраждане “ към този момент е приблизително огромна политическа мощ , тъй че от ден на ден и повече ориста на България зависи от „ Възраждане “, сподели той.

По думите на водача на „ Възраждане “ държавно управление мъчно ще има

В изборната нощ в централата на партията в София се усещаше неспокойствие. И макар предварителните резултатите, членовете на партията бяха оптимисти.

„ Така или другояче „ Възраждане “ върви напред и най-вероятно ще бъде трета политическа мощ. Подкрепата се дължи на поредната ни държание - нямаме за самоцел да влезем в ръководството, не се борим за министерски постове или да сме в Министерски съвет “, сподели Цончо Ганев.

Той чака партията му да се трансформира в първостепенна политическа мощ

Според Костадин Костадинов разновидностите в този момент са два - или Възраждане образуват свое държавно управление с третия мандат, или ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сформират тяхно. Във втория сюжети „ Възраждане “ няма да вземат участие.

Няма да има работещо държавно управление без „ Възраждане “, в случай че в този момент сега тези две политически сили, които са на първо и второ място, решат да сформират държавно управление, то на процедура няма да е поради тяхната воля, а поради волята на американския дипломат “, съобщи Костадинов.

Партията остават непреклонни - референдум преди приемането на еврото ще има и още в петък те ще внесат подписите за неговото привикване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР