От Възраждане ще поискат от президента Румен Радев да се

...
От Възраждане ще поискат от президента Румен Радев да се
Коментари Харесай

„Възраждане” искат Радев да свика референдум за въвеждане на еврото

От „ Възраждане ” ще изискат от президента Румен Радев да се възползва от конституционното си право и да свика референдум срещу въвеждането на еврото в България.

Лидерът на партията изясни пред публицисти в Народното събрание, че в Народното събрание няма поддръжка за провеждането на референдум, поради което и ще се извърнат към Радев. На инициираните срещи от тях по тематиката са пристигнали единствено от ГЕРБ-СДС и „ Български напредък ”, само че изрично са отказали да дадат поддръжката си. Костадинов посочи, че в случай че и диалогът с президента не даде резултат, от „ Възраждане ” ще основат предприемчив комитет.

Относно представени текстове от Костадинов, касаещи разбор на Българска народна банка за резултатите от въвеждането на еврото, съгласно които страната ни не е подготвена за присъединение към еврозоната през 2024 година, банката излезе с позиция, че не е изготвяла отчет, който да е утвърден от Управителния ѝ съвет и да е публично входиран в Народното събрание. Костадин Костадинов разяснява, че управлението на Българска народна банка лъже.

Костадинов изясни, че има три разновидността за провеждането на референдум.

“След като нямахме триумф с диалозите с народните представители и не получихме нужните 48 подписа от тях, вторият метод е президентът да свика референдум и като отидем на консултационен диалог в президентството ще повдигнем този въпрос. Третият вид е издигането на предприемчив комитет, като ние ще стартираме събиране на подписи за техният брой да доближи 500 000. В 12-те точки от разбора на Българска народна банка се демонстрира по какъв начин ще има гибел за българската стопанска система и ще се унищожи българската страна. Българска народна банка лъже, Пеканов лъже, ние няма да оставим страната ни да одобри еврото ”, акцентира още Костадинов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР