От „Възраждане“ ще подкрепят военна помощ за Украйна, ако от

...
От „Възраждане“ ще подкрепят военна помощ за Украйна, ако от
Коментари Харесай

„Възраждане“ подкрепя военна помощ за Украйна, ако ДБ станат доброволци там

От „ Възраждане “ ще поддържат военна помощ за Украйна, в случай че от Демократична България станат доброволци там, съобщи в декларация от името на група водачът на партията Костадин Костадинов.

„ Ще подкрепим предлагането на „ Демократична България “ за изпращане на оръжие в Украйна при изискване тази военна помощ да бъде занесена от парламентарната им група, а техните народни представители се включат като доброволци там. Така ще решат два доста значими вътрешнополитически казуса и на Украйна, и на България “, увери залата Костадинов. Той дефинира дебатите по въпроса като церемониал на лицемерието и попита за какво Народното събрание не се осъжда експанзията на Турция в Ирак, откакто е в ход огромна военна интервенция против кюрдите.

Лидерът на „ Възраждане “ упрекна ръководещите, че са се „ огъвали “ пред външен министър на една непозната страна, който е на посещаване у нас.

„ Вчера бе сложена тематиката за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като съветска агитация. Никой не приказва за това, че в Украйна се прави възродителен развой, бяха заменени имената на сънародниците ни, бяха затворени българските учебни заведения там “, посочи Костадинов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР