От Възраждане се обявиха против преименуването на знакови улици и

...
От Възраждане се обявиха против преименуването на знакови улици и
Коментари Харесай

„Възраждане“ са против преименуване на знакови улици в София от солидарност с Украйна

От " Възраждане " се оповестиха срещу преименуването на знакови улици и места в София в символ на взаимност и поддръжка на Украйна . Това би било провокация от страна на България към съветската страна, съобщи Деян Николов, секретар на " Възраждане " -София.

" България би трябвало да резервира безспорен неутралитет, когато два приятелски народа се карат, ние не би трябвало да подклаждаме този огън ", сподели той.

Според Николов предлагането за преименуване на улици в София е извънредно несъответстващо. " Ако нещо сходно решим да създадем, тогава бих попитал би трябвало ли да променим някоя друга улица, тъй че да покажем взаимност към войната, която се води в Йемен ", уточни той.

За фрагментите на цивилни жертви в Буча Деян Николов разяснява, че в миг на война е доста мъчно да се довериш даже на очите си. " Там явно, с изключение на същинска война, се води и пропагандна война ", добави той. По думите му това не значи, че фрагментите не са истина, само че подлага под подозрение всяка информация сега . " Това е война, печеливши няма, прави няма, тя просто би трябвало да бъде прекъсната по допустимо най-бързия метод ", сподели Николов и добави, че цивилните жертви са извънредно нещо.

Николай Дренчев - депутат и секретар на партия " Възраждане ", уточни, че на митинга в сряда изрично ще заявят своята позиция, че България би трябвало да се придържа към неутралитет и да гледа своите ползи, които са преди всичко стопански.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР