От Възраждане са нахлули в Майчин дом в петък сутрин

...
От Възраждане са нахлули в Майчин дом в петък сутрин
Коментари Харесай

Възраждане нахлу в Майчин дом, меси се в спора там

От " Възраждане " са нахлули в " Майчин дом " в петък заран и по този начин са се намесили в един трудово-правен спор. Това оповестиха от болничното заведение. Причината е в освобождението от поста краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ) на доктор Елена Георгиева-Иванова.

" Рано сутринта през днешния ден представители на партия „ Възраждане “ влязоха в болничното заведение, намесвайки се в решението на съответен трудово-правен въпрос и затруднявайки естественото даване на медицински грижи ", се споделя в формалното известие от " Майчин дом ". 

И още:

" Съжаляваме, че доктор Георгиева-Иванова и нейният случай бяха използвани за политически цели. Подобни партийни акции са срещу ползите на лекарите, акушерите, всички чиновници, и несъмнено, против ползите на нашите пациенти. Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти. "

Преди две седмици доктор Елена Георгиева-Иванова беше освободена от поста краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. Мотивът е, че не е хабилитирано лице. " Д-р Георгиева-Иванова отхвърли 4 оферти да продължи работа, настоявайки само да бъде шеф на клиниката, без да покрива наложителното по закон условие за позицията – да е хабилитирано лице ", държат да припомнят през днешния ден в известието от болничното заведение. Последваха митинги, проведени от синдикат „ Защита “, с главно искане за оставката на шефа на " Майчин дом "  проф. Иван Костов. Медици, главно от клиниката, ръководена от доктор Георгиева, се оплакаха, от непозволен напън от страна на проф. Костов, атмосфера на боязън и насила, както имаха и искания по отношение на заплащането на труда им. Както и че новоназначеният краткотраен началник на клиниката доц. Емил Кържин идвал от ВМА и нямал характерни умения, нужни за АЕГ болница.

По-късно Съветът на шефовете и ръководителите на всички клиники и звена на болницата огласиха позиция, в която се противопоставят на " опити за офанзива и политизиране " на случая и " приканиха да се приключи злонамерената акция против " Майчин дом ".

По време на протеста пред Министерството на здравеопазването беше публикуван отчета на " Вътрешен одит " на Министерство на здравеопазването, а по-късно той беше предаден и на депутати в Народното събрание. На съвещание на парламентарната здравна комисия в отговор на депутатски въпроси служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев съобщи, че шеф на Клиниката по анестезиология може да бъде единствено хабилитирано лице. По информация от болничното заведение назначението на доцент Кържин за и. д. шеф на Клиниката е поради тревожно дългия интервал без хабилитирано лице отпред на клиниката “, сподели тогава той. 

Той акцентира, че сега в „ Майчин дом “ тече следващият вътрешен одит, като това било най-проверяваното от него лечебно заведение. От здравната комисия на Народно събрание задължиха Меджидиев на идващото съвещание да покаже резултатите от всички инспекции, осъществени в " Майчин дом " през последните три години.

Според синдикат " Защита " не е имало никакво навлизане и обстановката е друга. От профсъюза имали среща с управлението и изпратили покана до всички парламентарни групи техни представители да вземат участие в нея. Появили се само двама депутати от " Възраждане ": Деян Николов и Маргарита Генчева. " 40 минути стояхме и чакахме долу на някой да му стане кеф да слезе долу. Среща дефакто нямаше, споделиха ни, че шефът го няма и такава ще се състои идната седмица ", твърдят от " Защита " пред " Медиапул ".

" Съжаляваме, че доктор Георгиева-Иванова и нейният случай бяха използвани за политически цели. Подобни партийни акции са срещу ползите на лекарите, акушерите, всички чиновници, и несъмнено, против ползите на нашите пациенти. Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти.

Съветът на шефовете и ръководителите на всички клиники и звена на „ Майчин дом “ единомислещо се опълчват на тези опити за офанзива и политизиране на случая. Призоваваме за преустановяване на злонамерената акция против най-голямата акушеро-гинекологична болница на България в името на живота и здравето на хилядите дами и девойки, наши пациенти ", се акцентира в днешната позиция на " Майчин дом ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР