От Възраждане предлагат закон за чуждестранните агенти, чиято цел е

...
От Възраждане предлагат закон за чуждестранните агенти, чиято цел е
Коментари Харесай

"Надяваме се да не се случи това, което стана в Грузия": От „Възраждане” предлагат закон за чуждестранните агенти

От „ Възраждане " оферират закон за задграничните сътрудници, чиято цел е да изсветли финансирането на медиите и тяхната благосъстоятелност. На трибунка в постройката на Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов изясни, че задачата на предлагания от тях законопроект е да наложат законов ред, който да докара до изсветляване. Те целят бистрота както на собствеността на медиите, по този начин и за финансиране на публични организации, партии, фондации, цивилен сдружения и всичко останало.

„ Имаме потребност от изясненост по този въпрос и считаме, че с нашия законопроект това ще се случи. Надяваме се да не се случи това, което стана в Грузия - излязоха тъкмо американските сътрудници да стачкуват. По този метод те самите се осветляват ", сподели Костадинов.

Той съобщи, че българският парламент се делигитимира и не прави нужното - да заседава.

„ В обществото валят обвиняванията за това, че някоя партия, фондация, медия или социална организация прокарва непознати ползи против възнаграждение. Крайно време е да стъпим на основата, която ни дава Европейска комисия. В момента тя стартира процедура по приемането на инструкция, която да регламентира работата на непознатите сътрудници в Европейския парламент ", сподели водачът на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР