От Възраждане“ предлагат промени в Конституцията, които да гарантират плащането

...
От Възраждане“ предлагат промени в Конституцията, които да гарантират плащането
Коментари Харесай

“Възраждане” предлагат промени в Конституцията, които да гарантират плащането в брой

От „ Възраждане “ оферират промени в Конституцията, които да подсигуряват заплащането кеш. От групировката прецизираха, че в предложенията за промени в данъчните закони има концепция за понижаване на кешовите заплащания от 10 000 до 5000. Според партията липсва ясна аргументация за какво се прави това и какви ще са резултатите. От „ Възраждане “ прецизираха, че паралелно с това върви и развой за цифрови валути, като упорстват за опция за избор за заплащания кеш и електронно.

Според групировката мярката с понижаване на кешови заплащания няма да докара до изсветляване на бизнеса, защото бизнесът ще получи спомагателна административна тежест и ще раздробява заплащанията си.

Наповняме, че55% от българите получават целия си месечен приход цифрово, 27% взимат част от заплатата си в брой, а 8 на 100 получават цялата сума кеш.В сигурността и удобството парите в брой са последвани от по-традиционните други възможности за електронно заплащане (напр., прекачване от сметка към сметка, онлайн заплащане посредством даване на данни за карта), до момента в който по-иновативни решения, като заплащане с устройства, се класират по-ниско. При премерване на отвореността към нови решения, България означи над междинния резултат спрямо други страни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР