От Възраждане настояват държавният резерв да бъде отворен за строителните

...
От Възраждане настояват държавният резерв да бъде отворен за строителните
Коментари Харесай

ПГ Възраждане поиска отваряне на държавния резерв за строителните предприемачи

От " Възраждане " упорстват държавният запас да бъде отворен за строителните бизнесмени и да бъде употребен като буфер, до момента в който страната се погрижи за естественото застраховане на пазара. Това съобщи по време на брифинг в Народното събрание националният представител от ПГ " Възраждане " Никола Димитров. Той сподели, че е безапелационен, че глобите против Руската федерация би трябвало да отпаднат .

По думите му един от главните знаци на стопанската система на страната е строителният отрасъл. Според него част от компаниите са застрашени от банкрут, поради прекратените доставки на стомана от страна на Украйна и Русия.

Доставките на стомана са прекратени, сподели депутатът, по чиито думи вицепремиерът Корнелия Нинова е поискала квотите за доставки да бъдат предоставени на Турция и Индия, и по този метод да бъде гарантиран българският пазар. Металургичните предприятия в България разполагат със ресурси от скрап, само че не разполагат с задоволително добавъчни първични материали, които се внасят от същите страни, от които и стоманата, уточни Димитров.

По думите му, потребностите от стомана са покрити едвам на 50 % на пазара. В началото на годината нарастнаха доста първични материали и материали, което се дължеше основно на повишаването на електроносителите; с военната обстановка в Украйна казусът се задълбочи, на тържищата за строителни материали липсват съществени артикули , сподели Димитров.

Той даде образец с цената на арматурното желязо, което към този момент се търгувало по-скъпо от предходния месец. Много строители имат намерение да изчакат, да видят по какъв начин ще се развие обстановката на пазара. С това повишаване на строителните материали, браншът е в цялостна неспособност за преценка на бъдещото повишаване, означи депутатът.

Цончо Ганев от " Възраждане " съобщи, че България " не може да си разреши да е вражеска страна на Русия " и уточни, че единствено след месец един блок от АЕЦ излиза в планов ремонт . Ако Руската федерация каже, че няма да ни бъдат доставени аварийни елементи, ние би трябвало да затворим блока, разяснява депутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР