От Възраждане издигнаха отново Петър Петров за председател на Народното

...
От Възраждане издигнаха отново Петър Петров за председател на Народното
Коментари Харесай

Възраждане издигнаха отново Петър Петров за председател на НС. Той: Аз съм най-подходящ

От " Възраждане " издигнаха още веднъж Петър Петров за ръководител на Народното събрание, откакто и при двете гласувания в границите на първата процедура подобен не беше определен.

" Гласувахме " срещу " кандидатурите на Желязков и Минчев. Нито една от двете не е подобаваща за ръководител на Народно събрание. Моята кандидатура е най-подходяща, тъй като съм от най-активните в спазването на разпоредбите. Диалогичен съм с всички. Бих председателствал по този начин Народно събрание, че да върнем доверието в него ", разяснява Петър Петров в коридорите на Народното събрание пред Nowa News.

По думите му в Народно събрание би трябвало да спрат сеирите, а за това съществена роля има ръководителят. " Оптимист съм само, че законопроектите, които стремително ще внесем от " Възраждане ", ще успеем да приемем в за жалост късия живот на това Народно събрание. То явно няма да излъчи държавно управление. Ще внесем промени в Закона за правосъдната власт, които да разрешат краткотрайното премахване на основния прокурор в случаите, когато против него се води дисциплинарно произвеждане. Това е начало на правосъдната промяна ", сподели той. 

Според него " Възраждане " не саботира работата на Народно събрание, в противен случай, желае да внесе своите законопроекти. " Необходимо е предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Ако тази концепция се схване от други партии, бихме работили с тях. Песимист съм, че това ще се случи. Независимо по какъв начин се споделя основният прокурор, той би трябвало да предстои на надзор ", счита Петров. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР