От Възраждане имат готов състав на кабинет. Това заяви по

...
От Възраждане имат готов състав на кабинет. Това заяви по
Коментари Харесай

Възраждане при президента: Имаме готов състав на кабинет

От " Възраждане " имат подготвен състав на кабинет. Това съобщи по време на консултациите при президента водачът на партията Костадин Костадинов.

" Можем да водим диалози и ги водим, различен е въпросът какъв е резултатът от тях. В Народното събрание има разговор сред глухи. Всички повтарят това, което желаят да чуят гласоподавателите им, и това е обикновено. Работата, която би трябвало да свърши това Народно заседание, е значима. За нас задачата за сформиране на кабинет е може би най-важната, която сега Народното събрание би трябвало да извърши ", счита той.
" След като бъде връчен първият мандат, можем да водим диалози. Ще настояваме на позициите, които сме имали и преди този момент. „ Възраждане “ е предвидима политическа групировка. Правим това, което сме споделили, и го пазиме непрестанно ", акцентира Костадинов.

Той изясни и по какъв начин счита за допустимо провеждането на законен референдум за еврото. " Въпросът е съветван с едни от най-хубавите адвокати в страната, в това число със експерти по конституционно право. Предложихме законопроект в предходния парламент, който предвиждаше смяна в Закона за референдумите и да се отстрани тази ограничаваща уговорка. Тя е като един тип ограничаваща уговорка за провеждането на такива референдуми. Този закон въобще не беше обсъждан. Ще го внесем още веднъж, само че надали ще се стигне до разглеждане отново. Какво ни дава като опция сегашната обстановка за опазване на българския лев до реализиране на европейски равнища на приходи? Можем да създадем това напълно умерено, тъй като тук не слагаме под въпрос влизането в Еврозоната към този момент. Поставяме под въпрос за времето. В самия контракт е записано ясно и изрично, че би трябвало да се влезе в Еврозоната от малко малко, когато всички стопански системи реализиран несъмнено равнище на съгласуемост. В момента не сме мощна стопанска система “, уточни водачът на „ Възраждане “.

Въпросът, който от " Възраждане " ще предложат, е: " съгласни ли сте българският лев да се резервира като публична валута в България до достигането на 90% от средноевропейските приходи? ".
„ Ясно е, че имаме признат поредно от няколко държавни управления Национален проект за въвеждане на еврото. По-скоро чакам българският парламент и вие като част от него да следите по какъв начин се извършва този проект за постигането на така наречен Маастрихтски критерии. Важно е да се стремим към покриването на тези критерии: те са положителни и за българската стопанска система, и за българските жители “, сподели от своя страна президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР