От Върховния касационен съд (ВКС) намалиха наказанието на бившия зам.

...
От Върховния касационен съд (ВКС) намалиха наказанието на бившия зам.
Коментари Харесай

ВКС намали условната присъда на бившия зам. областен управител на Монтана Цветко Ц.

От Върховния касационен съд (ВКС) понижиха наказването на някогашния зам. регионален шеф на Монтана Цветко Ц. за шофиране през 2019 година с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, оповестиха от Върховен касационен съд.

Второ наказателно поделение на Върховния касационен съд (ВКС) промени Решение на Софийския апелативен съд (САС), като понижи размера на наказването от две години на една година и шест месеца и оставя в действие решението в останалата му част. Цветко Ц. е карал с алкохол в кръвта над 1,2 промила. Затова той има условна присъда от 1 година и 6 месеца, отсрочено с изпитателен период от 3 години, " санкция " в размер на 1000 лв. и " отнемане от право да ръководи МПС " за период от 2 години

Преди инспекцията с дрегер той си е изплакнал устата с вода за уста, само че движимостите лица и респективно съдът, са безапелационни в своите заключения, че откритото съществуване на 1.53 промила алкохол в издишания въздух от Цветко Ц. е разполагаем и в белите дробове и не е вследствие на директно предшестваща инспекцията приложимост на вода за джука хигиена, защото наличния в нея минимално съдържим бутанол (а не етанол) - 0.5 % от наличието на цялата опаковка, на процедура се резорбира от устната лигавица.

Съдебният състав на Върховен касационен съд не намира причина да бъде ревизирана позицията на следения съд по отношение на размера на наложените на подсъдимия санкции отнемане от независимост и санкция, които са отмерени след преценка на съотносимостта сред смекчаващи и отегчаващи отговорността на подсъдимото лице условия. Касационният състав обаче смята, че задачите на наказването биха могли да бъдат реализирани и с по-къс от избрания от предходните правосъдни сформира двугодишен период на отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство . В съответния случай подсъдимият е лишен по административен ред (чл. 171, т.1, б. " б " ЗДвП) да ръководи МПС от 21.10.2019 година до решение на въпроса за отговорността му, само че за не повече от 18 месеца. След приключване на този период свидетелството за правоуправление на Цветков е върнато като той ръководи МПС и към сегашния миг.

Въпреки това от момента на възобновяване на тази му опция и до момента не са налице данни той да е нарушавал разпоредбите за придвижване по пътищата, в това число и да е карал след приложимост на алкохол. Това посочва положителна смяна у подсъдимия към вземане предвид със законовите запрети и стимулира съда да одобри, че краткотрайното лишаване на свидетелството му за правоуправление, чийто период е приспаднат на съображение член 59, алинея 4 Наказателен кодекс от периода на наказването по член 343г Наказателен кодекс, е оказало своето превъзпитателно влияние, написа в правосъдното решение.

Логична последица от това разбиране е изменение на отмерения от предходните правосъдни сформира период на отнемане на Цветко Ц. от право да ръководи моторно транспортно средство от две години на една година и шест месеца, подобаващ на времето, през което той е бил лишен от това право по административен ред, написа съдът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР