От външното министерство на Катар потвърдиха, че има нова хуманитарна

...
От външното министерство на Катар потвърдиха, че има нова хуманитарна
Коментари Харесай

Израел и Хамас се договориха за доставки на лекарства и храни

От външното министерство на Катар потвърдиха, че има нова филантропична договорка сред Израел и Хамас. Договорени са доставки на медикаменти на заложниците в Газа в подмяна на филантропична помощ за палестинците в „ най-засегнатите и уязвими “ елементи от анклава. В сключването на съглашението е взела участие и Франция. Съединените щати оповестиха за още една евентуална договорка – за освобождението на хората, държани в плен от бунтовниците.
Не желая да задминавам събитията, само че бих споделил, че има доста съществени и интензивни полемики в Катар за друга допустима договорка. Очевидно внимавам и не желая да споделям прекалено много, до момента в който водим диалозите. Надяваме се, че това може да даде плод скоро, тъй като към момента има към 140 заложници.
Джон Кърби, представител на Съвета по национална сигурност на Съединени американски щати

Напрежението в Близкия изток се ускорява с нова поредност офанзиви оттатък спора сред Израел и Хамас. Йеменските хути поеха отговорност за ракетен удар против гръцки товарен транспортен съд в Червено море, който плавал от Виетнам към Израел. Съединените щати на собствен ред са направили още една интервенция в следените от бунтовниците елементи на Йемен и са поразили техни противокорабни ракети.Иран заяви за прецизни офанзиви против бази радикална сунитска формация в Пакистан. От страната съобщиха за две починали деца, осъдиха дейностите на Техеран и предизвестиха за вероятен ответен удар. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР