От Външно министерство са предложили на ЦИК да не открива

...
От Външно министерство са предложили на ЦИК да не открива
Коментари Харесай

Близо 800 ще са секциите в чужбина за предстоящите избори

От Външно министерство са предложили на ЦИК да не открива секции в Украйна

Близо 800 ще са секциите в чужбина за изборите на 2 април. От външно министерство чакат да има места за гласоподаване в 136 страни. Средствата, които ще се похарчат, ще са 8 милиона и 800 хиляди лв.. За съпоставяне за вота през октомври предходната година бяха отделени 7 600 000 лв.. За изборите през април ще бъдат назначени към 4500 души за членове на изборните комисии, което ще наложи да се командироват и над 600 държавни чиновници. Ето и каква ще е обстановката в Турция и Украйна, предава:

„ По отношение на Република Турция за момента единствено една секция е в регион, където е оповестено изключително състояние поради земетресението и това е секцията в Адана. Министерството на външните работи е предложило на Централната изборна комисия тя да бъде обединена със секцията в намиращия се относително близо, само че непокътнат от земетресението град Мерсин ”, сподели Иван Кондов - ръководител на работна група „ Избори “ в Министерство на външните работи.

След разбор на средата на сигурност от Министерството на външните работи са предложили на ЦИК да не открива изборни секции в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР