От Валенсия са изпратили официално писмо до УЕФА, в което

...
От Валенсия са изпратили официално писмо до УЕФА, в което
Коментари Харесай

Валенсия няма да остави нещата така - вече сезира УЕФА

От Валенсия са изпратили публично писмо до УЕФА, в което стачкуват против решението на Испанската футболна федерация да дефинира кои отбори вероятно да вземат участие в евротурнирите през есента. В четвъртък стана ясно, че президентът на локалната централа Луис Рубиалес е декларирал лист в Нион, съгласно който в случай че шампионатът в Ла Лига и шампионатът за Купата на Испания не бъдат възобновени, за Шампионската лига да се класират първите четири отбора в сегашното класиране – Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад, а в Лига Европа да отиват петият и шестият – Хетафе и Атлетико Мадрид, както и Атлетик Билбао. Билбао обче е десети в класирането, само че е предпочетен пред седмия Валенсия като финалист за купата, защото съгласно това систематизиране другият финалист в шампионата – Сосиедад, би трябвало да взе участие в ШЛ.

От „ Местайя “ обръщат внимание на УЕФА, че всичко това е нелегално и Луис Рубиалес няма право да взима такова решение. Те се базират на правилото на УЕФА, че квота от шампионата за купата може да получи единствено спечелилият в конкуренцията, а не и финалистът. Когато носителят на трофея за купата към този момент си е спечелил място в Европа и през позицията си в шампионата, то квотата се заема от идващия в класирането в шампионата. За Испания това значи този на седмо място – в тази ситуация тъкмо Валенсия.

Освен това „ прилепите “ обръщат внимание на европейската централа, че от подаденият от Рубиалес лист не излиза наяве кой би бил първенец в Примера и кои отбори биха изпаднали, което също е нарушаване.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР