От утре зелената зона за платено паркиране в София се

...
От утре зелената зона за платено паркиране в София се
Коментари Харесай

Още 4 района на София стават зелена зона. Промени в движението на метрото

От на следващия ден зелената зона за платено паркиране в София се усилва с над 5500 места. Разширението на зоната се прави по искане на жителите и се чака да облекчи паркирането. Кои са регионите, които от на следващия ден стават зелена зона, ще има ли нарастване на заплащането и очакван ли е гратисен интервал за нововъведените зони - вижте...

София

От на следващия ден - 1 ноември регионите " Горни Лозенец ", " Красно село ", " Оборище " и " Възраждане " към този момент ще са в зоната на платеното паркиране. В тази региони тече подготовка за въвеждането на новите зелени зони. Вече са сложени всички нужни пътни знаци, маркировки и ограничаващи колчета.

Цената на зелената зона остава без смяна - 1 лева на час, а хората които живеят там, към този момент би трябвало да са закупили винетен стикер на стойност 100 лева за година. За втори автомобил цената е 200, а за трети 300.

Важно е да се знае, че в първите два дни, водачите няма да бъдат глобени. Скобите и санкциите стартират действително идващият понеделник - 5 ноември.

  Разширяват зелената зона в София в четири региона от 1 ноември Разширяват зелената зона в София в четири региона от 1 ноември
Разширяват обсега на зелената зона в София в 4 региона – „ Оборище”, „ Възраждане”, „ Красно село” и „ Лозенец”. Новите платени места за паркиране ще бъда...

Някой от жителите на регион " Възраждане " към момента нямат винетка за новата зелена зона и занапред ще подават нужните документи.

- Иии днеска би трябвало да си я купя, да!


Българска национална телевизия: А за какво оставихте за последния миг?

- Ами просто ме нямаше тук.

Семейство Иванови са от прецизните и винетката за новата зелена зона към този момент е залепена на стъклото им. Надяват се от идната седмица да нямат повече проблеми с паркирането пред у дома.

- Надявам се, по тази причина тъй като до момента тука имаше коли на хора, които живеят несъмнено в " Младост " и си паркираха тука, едната тук, другата там и си ги оставяха тука, а ние през това време сме обикаляли по 20 -25 минути до момента в който намерим къде да паркираме.

Хората, които са подали документите си онлайн, да не се тормозят, в случай че към момента не са получили утвърждение. Центърът за градска подвижност в последните седмици е засипан от заявки и там не смогват с обработването им, само че подсигуряват, че пред двата гратисни дни ще съумеят да прегледат всички заявки. За първи път те ще влагат от приходите си в ремонт на тротоари.
Румяна Милова, дирекция " Паркиране и гаражи " в ЦГМ: Това е първия тротоар тук, определен е от районния кмет във " Възраждане ", това не значи, че в другите региони няма да се ремонтира.
Често хората са недоволни, че върху изпочупени тротоари се слагат колчета. Това обаче остава единствената предварителна защита против нарушителите.

- По-малко са нарушителите, които си разрешават да изкъртят колчето и да паркират на тротоара.

Следващите тротоари, които ще се ремонтират с приходите от платеното паркиране са ул. " Братя Миладинови " и ул. " Княз Борис I ".

 Спират метрото от Спират метрото от "Сердика " до "Васил Левски " през уикенда
Движението на софийското метро по Лъч 1 от станция "Сердика " до станция Стадион "Васил Левски " ще бъде спряно тази събота и неделя. Това заяви столич...

А хората, които се возят на софийското метро е значимо да знаят, че през почивните дни метрото по Лъч 1 от станция " Сердика " до станция Стадион " Васил Левски " ще бъде спряно. Метрото ще се спре след края на работния ден в петък и ще се пусне преди началото на работния ден в понеделник.

Спирането на влаковете се постанова, с цел да може по този начин наречената " къртица ", която към този момент е пред бъдещата метростанция на Орлов мост, да премине под първата линия на метрото. За улеснение на жителите, в този сектор ще бъдат пуснати рейсове, които ще се движат в графика, в който се движи метрото.



Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че градежът на третия лъч на метрото се развива по проект. Към момента 76% от дейностите по стадий едно са изпълнени, а в новото хранилище в гараж „ Земляне ", към този момент са пристигнали 9 от 20-те нови метровлакове.

Очаква се през есента на 2019 година столичани към този момент да употребяват първия сектор от третата линия на метрото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР