От утре започват срещите на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС

...
От утре започват срещите на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

В четвъртък започват срещите с проф. Николай Габровски

От на следващия ден стартират срещите на претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски с парламентарно показаните партии. В диалозите си с тях той ще търси поддръжка за сформиране на постоянен кабинет.

Четири от седемте политически сили - „ Продължаваме промяната ”, Българска социалистическа партия, „ Демократична България ” и „ Възраждане ” обявиха, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ. От Движение за права и свободи и „ Български напредък ” не са споделили изрично „ да ” или „ не ” на проф. Николай Габровски.

Първи с проф. Николай Габровски ще беседват от групата на „ Българска социалистическа партия за България ”.Без значение какъв ще е съставът на кабинета, Нинова бе безапелационна - поддръжка няма да има.

От „ Продължаваме промяната ” към момента не са получили предложения, само че съпредседателят на партията Асен Василев насочи съвет на кандидат-премиера на ГЕРБ да се концентрира върху партии, които биха обезпечили поддръжка към възможния кабинет с първия мандат.

От „ Възраждане ” обърнаха внимание, че не би трябвало да има водещо значение името, а политиките.

Атанас Атанасов от „ Демократична България ” посочи, че не са получили покана от проф. Габровски, само че най-вероятно на следващия ден ще беседват с него.

Атанасов посочи, че нищо не може да им промени мнението за неподкрепа на първия мандат.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР