От утре започва връчването на предупредителни протоколи на собствениците на

...
От утре започва връчването на предупредителни протоколи на собствениците на
Коментари Харесай

Връчват предупредителни протоколи на собствениците на магазини, които изхвърлят боклука си в общите контейнери

От на следващия ден стартира връчването на предупредителни протоколи на притежателите на търговски обекти в Кюстендил,които не съблюдават условието на общината да имат контракти с компании, които да извозват отпадъците им, съобщи кметът Петър Паунов. Той отговори на въпроси на поданици на община Кюстендил в обичайна си месечна изява, която се излъчва онлайн от заседателната зала на общинска администрация.


Въпросите за хвърляни боклуци от хранителни магазини в контейнери на живеещите в прилежащите блокове бяха от поданици на ул. “Цар Асен “ и „ Бузлуджа “.

„ В момента сътрудниците изготвят предупредителни протоколи за всички хранителни магазини, като цяло за магазините. Част от тях явно не желаят да съблюдават партньорските ни връзки, на всички ни е ясно, че би трябвало да си помогнем всички с отпадъка “, разяснява Паунов

„ Не може заран да се изхвърлят контейнерите и след един час да няма къде да си изхвърлим боклука “, споделят живеещи на ул.Бузлуджа,които настояват,че притежателите на магазини против Миньорските блокове изхвърлят битовите си боклуци в техните контейнери. Те оферират да се слагат обособени контейнери, в които да се изхвърлят кашоните.

Всеки от обектите би трябвало да има контракт с компания, която според закона да поема нейните боклуци и мисля, че дадохме задоволително време приемливост, тъй че се надявам нашите съграждани да се отзоват “, отговори още кмета

Кметът отговори и на въпроси свързани с асфалтирането и ремонтите на уличната мрежа в община Кюстендил.

„ Когато ми задавате сходни въпроси, дано да сме наясно, че община Кюстендил разполага с пътна мрежа, която е над 500 км- общинският център, дребните обитаеми места, четвъртокласната пътна мрежа. 500000 метра по 6 метра приблизително ширина, това са 3 млн. кв. м., които би трябвало да бъдат поддържани.По цени на страната това са 150 млн. лева, по цени, с които работим в Кюстендил са 50 млн.Правим и невъзможното, по тази причина ви моля-всеки вижда своите 100 м., ние би трябвало да гледаме всичките над 500 км. Виждате по какъв начин експедитивно работим със скромния ни запас “, разяснява Паунов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР