От утре започва Акция Зима. От 15 ноември до 1

...
От утре започва Акция Зима. От 15 ноември до 1
Коментари Харесай

Акция Зима: Проверки за изправност на автомобилите

От на следващия ден стартира Акция " Зима ". От 15 ноември до 1 март всички коли наложително би трябвало да бъдат оборудвани със зимни гуми или такива с дълбочина на грайфера не по-малка от 4 мм.

Днес е последният ден, в който можем да караме колите си с летни гуми без да бъдем санкционирани. От на следващия ден стартира същинската част на Акция " Зима ". Тя се организира за 29 път тази година.

Специално внимание ще се обръща на изправните светлини, спирачки и гуми. Акцията се разделя на три елементи от по 10 дни.

Фокусът на първата част е върху колите, във втора част на пешеходци и пасажери, а третото десетдневие е за безвредното шофиране.

Глобите също са разграничени в три категории. Най-малката е 50 лева, по-късно се повишава по отношение на неизправността.

" Нулева приемливост към всеки един извършител. В момента с пълномощия по Закона за придвижването по пътищата са 9800 индивида с права, които могат да пишат и да вземат връзки по закона. Ежедневно към 770 екипа за 24 часа работят на територията на страната ", съобщи началникът на КАТ комисарят Димитър Мичев.

" Напомням, че за незначителни механически неизправности санкцията е 50 лв., за обилни е 200, а за рискови неизправности е 500 лв.. Напомням чистачките, че би трябвало да бъдат в редовност, перата им да са сменени, казанчето за течност да е с сменена течност, да не е лятна, да не е вода, да е зимна, с цел да не замръзва ", сподели основен контрольор Мария Ботева от КАТ.

" Ние сме се подготвили от 1 ноември всички пътни ръководства, както и автомагистралите са приведени в зимен режим ", разяснява шефът на АПИ инж. Ясен Йорданов.

През миналата година през Акция " Зима " са били тествани близо 130 000 МПС-та, а тази заран, след акция на територията на гр. Сливен, е бил заловен водач с 0.93 промила алкохол в кръвта.

Автор: Виолета Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР