От утре влизат в сила новите цени за пътуване с

...
От утре влизат в сила новите цени за пътуване с
Коментари Харесай

От утре влизат в сила новите цени за пътуване с градския транспорт на учениците, студентите и докторантите в София

От на следващия ден влизат в действие новите цени за пътешестване с градския превоз на учениците, студентите и докторантите в София. Техните месечни карти към този момент ще костват 15 лева Влиза в действие и безплатното пътешестване за децата до 10 години. Това обясниха от Столичния общински съвет след съвещанието на комисията по превоз и пътна сигурност. За пенсионерите обаче спомагателни понижения няма да има. Мариана Корчакова с още информация:

В решението на Министерски съвет има редица неясноти, по тази причина от СОС са поискали легално пояснение начаст от текста, само че макар усложненията, от на следващия ден влизат в действие пониженията за учениците, студентите и докторантите, както и безплатното пътешестване за децата до 10 години, изясни Карлос Контрера от Патриоти за София, ръководител на Комисия по превоз и пътна сигурност.

Така месечните карти за възпитаници, студенти и докторанти от на следващия ден ще костват 15 лева, съобщи Зафир Зарков от ГЕРБ

Процедурата, по която ще се връщат пари на учениците, закупили вечекарти на по-високите цени, занапред ще се прецизира и следва да се одобри като промени в Наредбата, посочи Контрера.

Временно стопира продажбата на годишна карта за градски превоз за възпитаници и студенти, до момента в който не се обясни и одобри новата й цена. От общината дават обещание, че ощетени няма да има, само че и припомнят, че мярката работи до края на годината.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР