От утре във Видин се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, след

...
От утре във Видин се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, след
Коментари Харесай

По-строги мерки влизат в сила и във Видин

От на следващия ден във Видин се вкарват по-строги противоепидемични ограничения, откакто региона от дни е в тъмночервената зона.

За две седмици се стопират всички всеобщи мероприятия, в това число и спортните, в случай че не са в държавния календар, само че и те ще са без аудитория.

От през вчерашния ден по-строги ограничения работят и в Монтана.

Допълнителните противоепидемични ограничения са наложени откакто разпространяването на ковид надвиши 500 на 100 000 хиляди души население. Във Видин няма възражения против новите, по-строги правила.

" Ако се съблюдават, ще бъде с едно 20-30% по-малка заболеваемостта ", счита жителка.

В комерсиалните обекти ще позволяват по един клиент на повърхност от 8 квадратни метра, само че не знаят по какъв начин ще наблюдават за спазването на ограничаването.

" Ако направиш забележка, значи си неприятен. Даже един скочи да ме бие тука, тъй като съм му направила забележка ", разяснява търговка.

От учебните заведения в региона към този момент единствено 8 паралелки са под карантина, само че все пак от понеделник ще редуват присъствени занятия и образование в електронна среда.

" Училищата, класовете в действителност ще бъдат по този начин разпределени, че да няма натовареност и да няма растеж на заболеваемостта ", сподели регионалният шеф на Видин Огнян Асенов.

Родители са скептични към отдалеченото образование, само че не възразяват против ограниченията.

" Губят. Така у дома, те у дома се разсейват, само че въпреки всичко маски, миене на ръце ", сподели майка.

За да има резултат от новите ограничавания, е нужно и хората да са по-отговорни.

" Гражданите би трябвало да бъдат по-отговорни и да демонстрират повече самодисциплина, с цел да можем да ограничим растежа на заболеваемост ", добави регионалният шеф.

От образувания поради епидемиологичната конюнктура спешен щаб във Видин оповестиха, че в случай че обстановката се усложни, ще има нови съответни ограничения.

Репортер: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР