От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява

...
От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява
Коментари Харесай

Aприл ще бъде сух и много топъл

От на следващия ден преваляванията ще бъдат история. Днес следобяд ще превалява основно в централните и източните региони. В София само вятърът ще основава проблеми на жителите – до 35-40 км/ч. Но той бързо ще подгони облаците на изток. Това заяви пред Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

От на следващия ден ни чака последователно покачване на температурите, като тук-там те ще доближават 28-29 градуса, стана ясно от думите му.

„ Времето е доста динамично, стоплянето е внезапно. В понеделник ще бъдем очевидци на температури над 30 градуса в североизточните региони. От вторник стартират превалявания и температурите ще се намалят с 5-6 градуса, с оптимални до 22-23 градуса. Ще превалява дъжд. Няма заплаха от поройни превалявания “, сподели още Янков.

Информация за феновете на белите спортове – ще има сняг и при започване на април. Всички скиори ще могат да се радват на положителни условия за ски, означи синоптикът.

„ Снежната покрива е мека, в утринните часове се заледява и котките и щеките са нужен аксесоар за високопланинския туризъм “, обърна внимание Петър Янков.

Според прогнозата му при започване на април времето ще бъде по-динамично и относително топло. Валежите ще бъдат основно на 2-3 април и към 6-8 април. Следва сензитивно стопляне и изсъхнало време доникъде на месеца. Април ще бъде по-сух от естественото и с сензитивно стопляне. Няма условия за слани.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР