От утре в областите Бургас и София-област ще бъде в

...
От утре в областите Бургас и София-област ще бъде в
Коментари Харесай

Борба с грипа: Обявиха епидемия в Бургас и София-област, докога ще продължи?

От на следващия ден в областите Бургас и София-област ще бъде в действие оповестена грипна зараза . В морския град ще продължи до 31 януари, а в София-област – до 1 февруари в това число. Това решение е взето в отговор на забележителното у величение на случаите на грип и остри респираторни болести в районите.

В Смолян , където епидемията беше в действие от 18 до 24 януари, ограниченията бяха удължени до края на месеца поради продължаващо високите равнища на заболеваемост. Във връзка с грипната зараза, в областите са въведени следните краткотрайни противоепидемични ограничения:

Плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета са краткотрайно спрени
– Всички профилактични прегледи и имунизации са прекратени
– Лечебните заведения се приготвят за разширение на легловия потенциал за банкет на пациенти с грип или затруднения
– Преустановени са свижданията в лечебните заведения.

Провежда се прецизно съблюдаване на медицински стандарти за предварителна защита и надзор на вътреболничните инфекции. В детските заведения се организира прецизен филтър, като заболели деца се връщат по домовете.

Тези ограничения могат да бъдат преразгледани и удължени според от развиването на епидемията в съответната област. Областните шефове и здравните управляващи деликатно наблюдават обстановката и са подготвени да подхващат спомагателни ограничения, в случай че обстановката изисква тяхното увеличаване или смяна.

Населението се приканва да се придържа към насоките на здравните органи и да подхваща нужните ограничения за предотвратяване от болестта. Редовното миене на ръцете, избягването на огромни събирания и носенето на маски в затворени пространства са измежду целесъобразните ограничения за понижаване на риска от болест.

С оглед на здравето и сигурността на обществото, се чака жителите интензивно да се включат в предотвратяването на по-нататъшното разпространяване на вируса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР