От утре ученици от 10 от общо 28-те паралелки на

...
От утре ученици от 10 от общо 28-те паралелки на
Коментари Харесай

Ученици от елитна столична гимназия се връщат присъствено в училище

От на следващия ден възпитаници от 10 от общо 28-те паралелки на 164-та Гимназия с преподаване на испански език " Мигел де Сервантес " в София се връщат присъствено на учебно заведение.

Директорката на учебното заведение Зорница Йончева изясни, че това става след допитване до родителите, които са се съгласили да платят нужните проби на децата си. Така от новата седмица на учебно заведение ще тръгнат от 8-и, 9-и и 10-и клас. Паралелките не са цялостни, само че е спазено условието на здравното и просветителното министерства да участват повече от половината деца от един клас.

Учениците от последните два класа - 11-и и 12-и, са предпочели отдалечено образование.

За по-лесното тестване на децата в учебното заведение е проведен изнесен пункт на една от лабораториите, изясни Зорница Йончева:

" Договорих с една лаборатория да създадат в учебно заведение изнесен пункт, тъй че да понижат това да се обикаля, изключително в неделен ден, да се вършат лабораторни проби, а да се случи в понеделник сутринта на място. Планирали сме го за три седмици, като доста се надявам да е по-кратък интервалът. Родителите решиха едни 20 лв. седмично като допустим компромис от тяхна страна, до момента в който се върнат учениците присъствено, само че ми се коства, че този компромис не трябва да продължава прекомерно дълго ".

Зорница Йончева уточни още, че в гимназията близо една трета от учениците са преболедували или са имунизирани против Covid.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР