От утре сутрин служители на ОП „Чистота“ и ОП „Градини

...
От утре сутрин служители на ОП „Чистота“ и ОП „Градини
Коментари Харесай

Зико разпореди спешно почистване на бившата Белодробна болница


От на следващия ден заран чиновници на Оперативна програма „ Чистота “ и Оперативна програма „ Градини и паркове “ стартират незабавно разчистване на пространствата в постройките на някогашната Белодробна болница „ Кудоглу “ също и на прилежащите им паркови пространства. Това стана ясно след работна среща на кмета Здравко Димитров със заместник-кметовете Георги Титюков и Пламен Райчев, шеф дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов, шефа и зам.-управителя на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ – доктор Константин Сапунджиев и доктор Генади Странджев. Доктор Странджев е и последният настоящ шеф на Белодробната болница.

На работната среща бе разисквана опцията постройката да бъде приспособена за банкет на бежанци и след това да бъде възобновена и работата й за медицински действия. Здравко Димитров разпореди на шефовете на общинските предприятия да стартират вътрешно разчистване на пространствата, облагородяване на двора, инспекция на ВиК инсталацията, електричеството и отоплителната система в постройката. Ще бъде изработен и оглед на компрометираните елементи от покрива.

Заместник-кметът Пламен Райчев се ангажира с архитектурното снимаме на обекта, защото постройката не може да кандидатства за финансиране без съществуването на нужната документи. Екипът на Райчев ще изготви и задание за планиране и индикативна количествено-стойностна сметка. Община Пловдив ще внесе цялостния пакет от документи в Областна администрация, посредством която ще се търси държавна финансова поддръжка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР