От утре се прекратява работата по откривка в трите рудника

...
От утре се прекратява работата по откривка в трите рудника
Коментари Харесай

Рудниците на Мини Марица-Изток с мерки срещу разпространението на коронавируса

От на следващия ден се приключва работата по откривка в трите рудника на " Мини Марица-Изток ", а добивните сектори не престават да работят. Това бе решено на днешното съвещание на оперативния щаб за ограниченията за попречване разпространяването на ковид Коронавирус 19, който бе образуван в сдружението.

Мярката ще продължи до 31 март, като от сдружението твърдят, че тя няма да докара до проблеми с ритмичното доставяне с въглища на Топлоелектрическа централа от комплексa.

 Около 4000 служащи ще излязат в заплатен отпуск.

 „ Дружеството разполага с 85 млн. тона разкрити въглища, подготвени да потеглят към термичните централи, тъй че проблем с обезпечаването на работата им няма да има с години напред “, разяснява пред пред bTV изпълнителният шеф на сдружението Антон Андонов.

По неговите думи дежурни екипи ще остават на работа, с цел да могат да реагират при непредвидени условия.

Предприемат се разнообразни форми за неприсъствие на работа, целящи минимизиране броя на нужния личен състав за естественото протичане на активността на комплекса и обезпечаване на естествените доставки на въглища за централите.

От през днешния ден достъпът на външни лица в постройките на територията на „ Мини Марица-изток “ ЕАД е преустановен.

По-рано стана ясно, че целият колектив на „ Арсенал “ Казанлък стопира работа от през днешния ден до 29-и март в това число.

Колективът, който наброява към 8600 души по лист, излиза в заплатен или неплатен отпуск според от опциите на всеки човек.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР