От утре разхлабват още мерките - учениците от 1 до

...
От утре разхлабват още мерките - учениците от 1 до
Коментари Харесай

Ефектът от онлайн обучението: От началото на втория срок някои ученици имат само седмица в клас

От на следващия ден разхлабват още ограниченията - учениците от 1 до 4 клас, както и тези от 7, 8 и 10 клас се връщат още веднъж в учебно заведение.

Късното връщане в класните стаи се оказва проблем за някои от децата и родителите.

Снимка: bTV

От понеделник присъствено ще учaт учениците от 1 до 4 клас, а това са над 236 000 деца. Част от по-големите възпитаници – от 7, 8 и 10 клас - също ще прекрачат прага на учебното заведение.

Някои пък ще влязат в класните стаи едвам през май, като шестокласниците, които са 64 811.

От началото на вторият период Томи Димитров, който е в 6 клас е учил присъствено единствено една седмица. Очаква да влезе в учебно заведение още веднъж през май и споделя, че образованието от у дома има преимущества, само че предмети като математиката са му много по-трудни за схващане.

Снимка: bTV

„ Когато госпожата изяснява някоя задача, би трябвало да внимавам доста, а в случай че интернетът ми засече, всичко се губи и нищо не запознат съм целия час “, изяснява той.

За да не натрупа пропуски, родителите намират спомагателен преподавател по математика, с който детето да учи присъствено. С неговата помощ шестокласникът стартира да наваксва пропуските, само че паниките не свършват.

„ Едно на ръка че е спомагателен разход, само че майката на нашата учителка се разболя и се наложи да търсим нов учителка, не е елементарно “, споделя майка му Николета Димитрова.

Някои учители на шестокласниците също регистрират, че поради дребното прекарано време в учебно заведение, децата имат пропуски освен по точните науки. Като класен началник на 6 клас и учител Таня Драганова счита, че е добре децата да се върнат по-рано в клас.

„ В противоположен случай още веднъж ще бъдат ощетени, губещи материал и стоящи у дома много пред компютрите “, прибавя тя.

Снимка: bTV

Психолозите показват, че продължителното онлайн образование вреди на обществените умения, а в някои случаи и на душeвността на децата.

„ Отключване на разнообразни страхове, разнообразни тревоги, друга степен на тревога по този начин, че на душeвността се отразява доста “, изяснява Вержиния Трайкова, учебен психолог.

Професионалистите поучават родителите след часовете да дават опция на децата да се виждат и излизат с другари, с цел да компенсират най-малко ненапълно неналичието на присъствено образование.

Колко добре са се справили децата с усвояването на образователния материал, ще стане ясно в края на годината при слагането на окончателните оценки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР