От утре по линии с номера 1, 6, 7, 15,

...
От утре по линии с номера 1, 6, 7, 15,
Коментари Харесай

Подписаха го! Вижте по кои линии от утре ще има супер модерни автобуси!

От на следващия ден по линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222 от градския превоз ще се движат общо 118 от най-новите рейсове в Пловдив, всички те създадени в последните една или две години, всички те с екологичен клас Евро 6, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.
Това става допустимо, а и наложително, по силата на контракта, който през днешния ден община Пловдив (в лицето на зам.-кмета по превоз Златин Велев) подписа с "Консорциум Пловдив 2017 " (победител в огромната социална поръчка за 13-те линии, проточила се повече от година и включващ "Автобусни транспорти ", "Мери Транс ", "Хеброс бус " и "Автотранс 2000 "). 
"На днешната дата ще подпишем един добър контракт за Общината и ще направим още по-качествена услугата за пловидвчани. Изборът е добър. Имаме един консорциум от съществени компании в сектора. Максимално сме защитили ползите на Общината. Въвели сме високи условия - по тематиката за чистотата на въздуха се изисква Евро 4, а с този контракт всички 118 рейса ще бъдат Евро 6, по този начин сме доста над равнището, което се слага като условие ", съобщи Златин Велев. 
Разпределението е както следва - "Автобусни транспорти " ще обслужват линии 1, 44, 66 и 116, "Меритранс " поемат линия 16,  "Хеброс бус " - 7, 29, 37, 99 и 6, а  "Автотранс 2000 " - 15, 18 и 222. 
Качеството на услугата пък ще се подсигурява от съществени наказания. Те стартират от 300 и стигат до 5000 лв. и включват спазване сигурността на придвижване, поддържане висока просвета на обслужване, хигиена на транспортните средства, поддържане на положително техническо положение, комфорт на пасажерите. И още - водачите не би трябвало да пропущат спирка, да се отклоняват от маршрута си, задължени са да поддържат комфортна температура в рамките от 18 до 25 градуса в целия салон и други. 
Има още една чудесна новина за пловдивчани - от идната седмица стартира процесът по съоръжение на всички 118 рейса за свързване с електронната система. 
"Оборудването е благосъстоятелност на Общината, то е свалено от част от автобусите и е в ОКТ. Ще би трябвало да бъде трансферирано на новите рейсове, само че това би трябвало да се направи от испанската компания "Индра ", а разходите по монтирането и окабеляването е за сметка на превозвачите. Информационните табла все още работят правилно за рейсовете, които са в системата, ще е правилна на 100%, когато се оборудват и оставащите 118 рейса ", заяви Велев. Другата добра вест е, че цената на билетчето остава 1 лев и тази година.  

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР