От утре пещера Добростански бисер край Асеновград отваря врати. Извършена

...
От утре пещера Добростански бисер край Асеновград отваря врати. Извършена
Коментари Харесай

Забележителност до Асеновград отваря врати

От на следващия ден пещера " Добростански бисер " край Асеновград отваря порти.

Извършена е профилактика и оглед на положението на обекта. Пещерата е обезопасена и оборудвана по този начин, че може да действа дейно, утоняват от общината.

За първи път обектът не е предан за безплатно прилагане и стопанисване, оповестиха от общината и допълниха, че общинското дружество " Туризъм " ще би трябвало да заплати 3000 лв. на Регионалната ревизия по околна среда и водите (РИОСВ)- Пловдив за това, че ще развива и поддържа пещерата.

Пещерата " Добростански бисер " се намира в землище село Добростан, община Асеновград. Тази година отварянето ѝ за гости се забави с месец. Строгите режими на запазване на резерват " Червената стена ", в който попада " Добростански бисер ", и характерните правила за допускане на действия в нея са претендирали осъществяването на правно-юридическа консултация с оглед прецизността на процедурата по подписване на контракт сред Регионална инспекция за опазване на околната среда и община Асеновград.

Посетителите в резерватите следва да съблюдават режимите на опазването, като достъпът и прекосяването през тях следва да се прави само по маркираните пътеки за гости.

Пещерата ще може да бъде посещавана от 09:00 до 18:00 часа - от петък до вторник. Сряда и четвъртък са оповестени като почивни дни, само че при положение, че има интерес от туристи - за групи от над 20 души, ще бъде обезпечен достъп и през тези два дни, обясниха от общината.

Индивидуалният билет за гости коства 5 лв.. Входната такса за възпитаници, студенти и пенсионери е в размер на 4 лв.. Семейният билет е на цена от 12 лв..

Желаещите сказка заплащат в допълнение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР