От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСП.

...
От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСП.
Коментари Харесай

Цонева, ДБ: От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСП

„ От на следващия ден отговорността за сформиране на кабинет е на Българска социалистическа партия ”. Това сподели в предаването " На фокус " по Нова ТВ с Лора Крумова Антоанета Цонева от „ Демократична България “. По думите ѝ в този момент Българска социалистическа партия ще би трябвало да препотвърдят своите поръчки, че ще бъде излъчен министър председател от най-голямата политическата партия и че ще употребяват програмата, формирана от трите обединения за първия изследователски мандат.

Цонева сподели, че не е била сюрпризирана от известието за връчване на мандата на Българска социалистическа партия. „ Вариантите бяха или ние, или Българска социалистическа партия. От този миг нататък нашата позиция е, че ние оставаме в режим на разговор с обединенията, с които бяхме в коалиция досега ”, уточни тя.

По думите ѝ третият мандат е спешен и не е подходящо " да се задълбава в разграничителните линии ". " Стилът на тези договаряния, изходните точки, изискванията, предусловията - оттук насетне всичко е в ръцете на мандатоносителя Българска социалистическа партия по какъв начин ще упеят да разпрострат тази колода от разнообразни благоприятни условия, тъй че да реализират единодушие ". Цонева напомни, че моментът е спешен: " И в случай че ние споделяме от Демократична България, че е доста значимо да има ръководство, то е,защото то би трябвало да отговори на рецесията ".

„ Премиерът, изискванията, програмата и времевата рамка оттук насетне би трябвало да бъдат сложени на масата от мандатоносителя ”, добави депутатът и акцентира, че съгласно Демократична България е подходящо да се търси ръководство до началото на 2024-та. „ За нас като политическа мощ е значима да се случи дълбоката евроинтеграция на България – приемане на еврото и влизане в Шенген ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР