От утре: Нови правила при излизане от България. На всички

...
От утре: Нови правила при излизане от България. На всички
Коментари Харесай

От утре: Нови правила при излизане от България


От на следващия ден: Нови правила при излизане от България. На всички гранични пунктове ще предизвестяват водачите за неплатени санкции. Това заяви в Шумен министър председателят Николай Денков, който бе в града за среща с кмета Христо Христов. Според министър-председателя по този начин не се нарушават правата на жителите.

„ Единственото условие, което е сложено, е да се осведомят съответните водачи, пътуващи, че имат санкции и би трябвало да ги платят. Причината да се премине към тази акция е, че голяма част от санкциите в никакъв случай не се събират и това не е задоволително. Но няма условие да се заплащат. Сега водачите, част от тях са доста съзнателни и споделят: „ Аз желая незабавно да си платя “. И оттова има едно закъснение. И по тази причина говорихме с сътрудниците, през почивните дни да не се употребява тази опция, тъй че да не се получават огромни натрупвания “, добави акад. Денков. Така от понеделник на всички гранични пунктове ще се осведомят водачите, които имат неплатени санкции.

За мярката се разбра, откакто в събота на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина се образува огромна опашка от коли. Някои от водачите поискали да платят незабавно. От Министерство на вътрешните работи обаче прецизираха, че жителите не са длъжни да заплащат глобите на момента.

Това е втора мярка единствено в границите на два месеца, с цел да бъдат накарани неизрядните водачи да си платят санкциите. От средата на октомври те са уведомявани посредством известие на електронната поща или по вайбър. Оказва се обаче, че събираемостта е едвам 5%.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР