От утре, неделя, 16 юли, започва пренареждането на жълтите павета

...
От утре, неделя, 16 юли, започва пренареждането на жълтите павета
Коментари Харесай

Нова тапа от утре- пренареждат жълтите павета до средата на септември

От на следващия ден, неделя, 16 юли, стартира пренареждането на жълтите павета в сектора пред Народното събрание - в правата на бул. " Цар Освободител " сред бул. " Васил Левски " и ул. " 15 ноември ". Очаква се ремонтът, протичащ се година след фиаското с първия подобен, да завърши до първия образователен ден, т.е. към средата на септември.

Това разгласи заместник-кметът по строителството на София Ангел Джоргов.

Успоредно със затварянето на сектора пред Народното събрание се отваря и ремонтираният до момента за няколко месеца сектор на ул. " Оборище " сред " Васил Левски " и храм-паметника " Александър Невски ", който ще се явява

" Ремонтът няма да ни коства нищо, защото и първото пренареждане до момента не е платено, другояче самото пренареждане с материали и труд коства към 206 000 лв.. Искахме затварянето да стане в средата на юли, когато придвижването е по-слабо и свършва работата по " Оборище ", сподели Джоргов.

Отново ще се съблюдава достоверната технология на редене на паветата, защото жълтите павета имат статут на монумент, само че с цел да не се случи има образувана група, включваща преподаватели от УАСГ, строители, проектанти.

" Тази работна група направи много оферти, след което беше изработен умел сектор в хранилище " Враждебна ", като на този умел сектор се изпробваха допълнения на тази достоверна технология, изменена е геометрията на фугата и основата, паветата ще се сортират, ще се поставят специфични профили ", изясни нововъведенията зам.-кметът.

От на следващия ден стартира и ремонтът на ул. " Народно хоро " в кв. " Овча купел ", която ще се явява обходен маршрут, когато след време стартира ремонтът на околовръстния път сред бул. " Цар Борис III " и разклона за Банкя.
 Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета
Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета

Извършват се обиски и се изземват документи от офиси на Столичната община
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР