От утре най-малките ученици и възпитаниците на детските градини ще

...
От утре най-малките ученици и възпитаниците на детските градини ще
Коментари Харесай

Готови ли са училища и детски градини да посрещнат децата на 4 януари?

От на следващия ден най-малките възпитаници и възпитаниците на детските градини ще могат да се върнат при своите преподаватели. Училище „ Христо Ботев” в Мездра наподобява тъжно, когато е празно, споделя пред Нова тв охранителят Валентин Йотов.

„ Неприятно ми е. Свикнали сме с децата, да тичат, да са тук”, добавя той. За да обезпечи подобаващи условия на дребните възпитаници, хигиенистката Йорданка Кръстева работи даже в почивните дни. Парното е пускано по час-два, с цел да не изстине постройката, и е проветрявано всеки ден.

„ От позиция на разноски сме икономисали към 15-20 хиляди лева.”, сподели шефът Иван Иванчев. Парите ще бъдат вложени в поправки и в закупуването на още камери за онлайн образование, които са нужни за децата от града, само че и за тези от околните села, които учат тук.

Особено, когато отсъстват по една или друга причина от класната стая. Пък и с цел да бъдат подготвени, в случай че се наложи отново поради пандемията децата да останат у дома.

„ Който си е у дома, когато е болен, вижда учителя, вижда това, което се преподава. Така, че постоянно има в какво да се инвестира”, споделя шефът.

В детската градина ДГ „ Европейчета” също се готвят за завръщането на децата. „ Парното не е спирано, просто го намалихме оптимално.

Идеята беше по този метод пространствата да бъдат затоплени и на децата да им е удобно и приятно”, сподели шефът на градината Пламена Цветанова.

Притеснението у част от родителите и учителите от вируса обаче е реалност. „ Имаме информация след направено изследване сред родителите, че в детската градина ще се върнат 70% от децата. 30% към момента се притесняват”, сподели шефът.

Наредба 5 е безапелационна – децата могат да отсъстват до 20 дни с записка от родител или с документ от персоналния доктор, който да удостовери заболяване.

Така, на процедура тези 30% родители, които се опасяват да пускат децата си, или ще погазят закона и ще бъдат глобени, или би трябвало да търсят медицински бележки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР