От утре лекарите от Пирогов“ ще протестират пред президентството от

...
От утре лекарите от Пирогов“ ще протестират пред президентството от
Коментари Харесай

Медиците от Пирогов ще протестират пред президентството |

От на следващия ден лекарите от „ Пирогов “ ще стачкуват пред президентството от 18 до 20 часа. Това оповестиха по време на днешния следващ митинг в поддръжка на уволнения началник на лечебното заведение проф. Асен Балтов, заяви БНР.

Медиците ще търсят отговорност от президента Румен Радев, защото той е избрал състава на служебния кабинет.

Протестиращите още веднъж желаеха оставките на здравния министър Стойчо Кацаров и на шефа на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Лекари от най-голямата незабавна болница обявиха пред БНР, че са " безпределно афектирани " от реакциите на здравния министър и че против " Пирогов " се " изсипват погрешни неща ".

„ Протестът на лекарите от „ Пирогов “ не е пътят, по който да потвърдят дали има източване на средства. Това би трябвало да се реши от съответните органи “. За това прикани юрист Свилена Димитрова, която е ръководител на Българската болнична асоциация. Асоциацията поддържа лекарите от „ Пирогов “, само че моли за делене на резултатите от инспекцията на Здравната каса и свършената работа от лекарите по време на пандемията. Димитрова моли Лекарският съюз и „ Пирогов “ да потърсят правата си. По думите ѝ, митингите ескалират излишно напрежение. Според нея отстраняването на проф. Асен Балтов, не значи че лекарите не са се справили с работата.

Сред подкрепящите болничното заведение са и специализантите в „ Пирогов “, които одобряват инспекциите като персонална засегнатост и непризнаване на труда им по време на пандемията. По-рано през днешния ден ръководителят на Българския лекарски съюз заяви, че следва среща на здравния министър доктор Стойчо Кацаров с протестиращите медици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР