От утре до планината Витоша по линиите 63 и 66

...
От утре до планината Витоша по линиите 63 и 66
Коментари Харесай

Пускат реновирани автобуси до Витоша, отпушват бул. България

От на следващия ден до планината Витоша по линиите 63 и 66 ще се движат единствено актуализирани рейсове, сподели пред публицисти през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето им.

Реновираните рейсове са пет, та са подобаващи за придвижване в планински условия. През предходната година пуснахме 10 реновирани рейса и с тези пет те стават общо 15 и могат да покрият напълно двете линии, уточни кметът. Тя сподели, че общината работи интензивно за подобряването на достъпа до Витоша. Кметът добави, че към този момент трета година работи програмата за споделени електрически колела. До Националния исторически музей има и опция и за зареждане на електрически коли. Така към този момент другите възможности за екологично напредване в планината се усилват, разяснява кметът.

 Снимка: Столична община

Автобусите, които ще се движат до Витоша, са закупени от " Столичен автотранспорт " със средства от общинския бюджет. Петте рейса, които ще тръгнат от на следващия ден костват 1,2 млн.лв. Така завършваме обновяването на рейсовете до Витоша, уточни кметът. Това са полутуристически рейсове, марка Мерцедес, екологични, отговарящи на стандарт Евро 6. Местата във всеки рейс са 55 седящи и 21 правостоящи, дават опция и за транспортиране на обемист багаж.

 Снимка: Столична община

Продължаваме в епидемиологичната конюнктура да предпазваме водачите на градския превоз. Няма да има достъп на пасажерите до водачите, с цел да се усещат те безвредно. Единствено първите седалки в рейса няма да могат да се употребяват от пасажерите, уточни кметът.

 Снимка: Столична община

Фандъкова сподели още, че продължава програмата за замяна на старите транспортни средства в София. През тази година бяха пуснати в придвижване 13 нови трамвая и 15 нови електробуса. През 2021 година чакаме 30 нови тролейбуса, с които да сменяем и старите тролейбуси с марка Икарус. През идващите две години още 30 нови електробуса ще тръгнат по улиците на София.

В отговор на въпрос за нощния превоз в столицата , който беше спрян с въвеждането на изключителното състояние, кметът сподели, че до 30 септември не се възнамерява стартирането му още веднъж. Предстои да се реши дали нощният превоз да бъде пуснат след тази дата.

Кметът сподели, че от на следващия ден ще бъде пуснат напълно за придвижване бул. " България ". Конфликтната точка ще остане бул. " Тодор Каблешков ", който към момента е в ремонт. С стартирането на бул. " България " ще бъде затворен ул. " Боянски водопад ", ул. " Златните мостове " от седмица към този момент е отворена за придвижване. На 9 октомври ул. " Боянски водопад " би трябвало да бъде отворена. От общината оповестиха, че, с цел да се обезпечи достъпа до кв. " Манастирски ливади " сред ул. " Луй Айер " и ул. " Златните мостове ", е отворена ул. " Костенски водопад ". Откъм бул. " Тодор Каблешков " ще има три входа към квартала и два откъм бул " България " - ул. " Флора " и ул. " Васил Стефанов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР