От утре до неделя в София ще се проведе традиционният

...
От утре до неделя в София ще се проведе традиционният
Коментари Харесай

Рекорден брой отбори ще участват във футболния турнир „Купа София“ тази година

От на следващия ден до неделя в София ще се организира обичайният детски шампионат „ Купа София “. Това е 15-ото издание на шампионата, проведено от Българския футболен съюз /БФС/.

Очаква се тази година спортното събитие да събере рекордните 136 тима и над 2200 деца от цяла България в седем възрастови групи . Двубоите в груповата фаза ще започват на следващия ден на изкуствения терен в Национална футболна база „ Бояна “ и още седем спортни комплекса в града, а финалите са планувани за 26 февруари .

БФС ще подкрепи организацията на „ Купа София “ като още веднъж ще обезпечи съдии и делегати, както и награден фонд за стотиците призьори. Благодарение на отличното партньорство сред уредниците и БФС през годините и насъбрания авторитет на конкуренцията, и това издание ще бъде подкрепено от една от най-реномираните футболни организации в света – испанската La Liga .

„ Щастливи сме, че през годините взаимно с БФС изградихме конструкция на взаимоотношение, която носи единствено позитиви на българските деца и взаимната ни работа е нещо, което стимулира и двете страни да работим още по-усърдно за тяхното развиване “ , споделят уредниците на „ Купа София “.

Родителите и участниците ще получат опция да поддържат благотворителната самодейност на БФС за, който се нуждае от незабавно лекуване в чужбина . Детето страда от доста инвазивен глиален израстък от четвърта степен и единствената му вяра е провеждането на химиотерапия и протонна терапия в Германия .

Желаещите да оказват помощ могат да го създадат посредством кутиите за дарения , които ще бъдат сложени на всички местоположения , на които ще се проведат футболните срещи.

Средства за лекуването на Алекс се набират и по банков път или посредством Revolut:

IBAN към сметка: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65

Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев

Банка: UniCredit Bulbank

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР