От утре до неделя (23-26 февруари) в столицата ще се

...
От утре до неделя (23-26 февруари) в столицата ще се
Коментари Харесай

Над 2200 деца и рекордните 136 отбора ще участват в 15-ото издание на Купа София под егидата на БФС

От на следващия ден до неделя (23-26 февруари) в столицата ще се организира 15-тото издание на обичайния детски шампионат " Купа София " под егидата на Българския футболен съюз и с персоналната поддръжка на президента Борислав Михайлов.

Футболната централа е главен сътрудник на най-масовата футболна конкуренция в София, която ще събере рекордните 136 тима и над 2200 деца от цяла България в 7 възрастови групи (от деца, родени през 2010 година до родени през 2016 г.). Двубоите в груповата фаза ще започват на следващия ден на изкуствения терен в Национална футболна база " Бояна " и още 7 спортни комплекса в града, а финалите са планувани за 26 февруари (неделя).

БФС ще подкрепи организацията на " Купа София " като още веднъж ще обезпечи съдии и делегати, както и награден фонд за стотиците призьори. Благодарение на отличното партньорство сред уредниците и БФС през годините и насъбрания авторитет на конкуренцията, и това издание ще бъде подкрепено и от една от най-реномираните футболни организации в света - испанската La Liga.

" Щастливи сме, че през годините взаимно с Българския футболен съюз изградихме конструкция на взаимоотношение, която носи единствено позитиви на българските деца и взаимната ни работа е нещо, което стимулира и двете страни да работим още по-усърдно за тяхното развиване ", споделят уредниците на " Купа София ".
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
НФБ " Бояна " ще е хазаин на мачовете от две възрастови категории – 2012 и 2013 година, всяка от които ще е разграничена на два потока.

Терените и залите, които ще одобряват дуелите в останалите възрастови категори са 57-мо спортно учебно заведение, Открит и закрит неестествен терен " ДИТ ", Изкуствен терен " Витоша 13 " в Слатина, Winbet Арена в Суходол, Открит и закрит терен във Военна академия, балон " Национал " и комплекс " Царско село ".
 БФС поддържа благородна самодейност БФС поддържа благородна самодейност
През всичките дни на конкуренцията родителите и участниците ще могат да се причислят към самодейността на БФС за поддръжка към 8-годишния Алекс Кормушев, който се нуждае от незабавно лекуване в чужбина. Малкият възпитаник от столичното 64 ОУ " Цар Симеон Велики " страда от глиобластом – четвърта степен (много инвазивен глиален тумор). За страдание хирургическа намеса не е допустима, а е небходимо да се пристъпи към серия от химиотерапия и протонна терапия в Германия. Скъпоструващото лекуване е непостижимо за фамилията на Алекс.

Всеки, който желае да помогне за лекуването на момчето, ще може да го направи посредством кутиите за дарения, които ще бъдат сложени в Национална футболна база " Бояна " и на останалите местоположения, на които ще се организира " Купа София ".

Средства за лекуването на Алекс се набират и по банков път или посредством Revolut: 
IBAN към сметка: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65 
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев 
Банка: UniCredit Bulbank 
Revolut: 0886 777 555

Снимки: bfunion.bg

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР