От утре, четвъртък, в 6 часа сутринта влиза в сила

...
От утре, четвъртък, в 6 часа сутринта влиза в сила
Коментари Харесай

Нови ограничения от утре в Гърция, броят на заразените чупи рекордите

От на следващия ден, четвъртък, в 6 часа сутринта влиза в действие новият пакет от ограничения, вместо в началото планувания за 3 януари, заяви министърът на опазването на здравето Танос Плеврис, на фона на бързото повишаване на случаите на ковид в страната.

По думите му от на следващия ден заниманията и кетъринга ще работят до 12 среднощ, единствено за седнали, на маси от шест души, без правостоящи и без музика.

Изключение се прави в новогодишната нощ, когато заведенията ще работят до 2 часа сутринта, само че със същите ограничаващи условия.

По-специално от на следващия ден ще се ползват следните ограничения:

Зоните за развлечение ще бъдат отворени до 24:00 часа, като на масите ще бъдат допускани единствено до шест души.

- Задължително е потреблението на маска с нараснала отбрана (FFP2 / KN95) или двойна маска в супермаркетите и градския превоз, както и за чиновниците в магазините;

- На стадионите ще има ограничаване до 10% от потенциала с най-много 1000 души;

- Работа от вкъщи, както в обществения, по този начин и в частния бранш до 50%. Ще има преносим график;

- В домовете за грижи за възрастни хора визитата ще става наложително с PCR тест.

Решението за използване на новите ограничения от на следващия ден, т.е. преди 3 януари, както беше планувано, беше публично взето сутринта, по време на срещата, извършена в двореца Максимос при министър-председателя, в наличието на господин Циодрас и господин Плеврис.

Броят на инфектираните чупи върховете

Динамиката на варианта " Омикрон " се потвърждава от бързото повишаване на диагнозите COVID-19, които през вчерашния ден надминаха и най-крайните оценки на специалисти учени от 21 657 нови случая на болестта. Най-голямото епидемиологично задължение е записано в Атика, където са открити 9 882 нови случая, от които 3 226 единствено в централната зона на Атина.

Бързото разпространяване на " Омикрон " в Атика се потвърждава и от лабораторните проби на проби, съгласно които 42,1% от тестванията в Атика, извършени за интервал от 20.12 до 27.12 се отнасят за хора, инфектирани с " Омикрон ". Съответният % в района е 7,7%.

Смъртните случаи на пациенти с COVID-19 през вчерашния ден са 60, броят на интубираните пациенти се е нараснал по отношение на предходния ден от 629 на 635, а новите постъпили пациенти в лечебни заведения от 289 на 340.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР