От утре Австралия, която от близо две години е затворила

...
От утре Австралия, която от близо две години е затворила
Коментари Харесай

Австралия посреща туристи - за първи път от старта на пандемията

От на следващия ден Австралия, която от близо две години е затворила границите си, стартира още веднъж да посреща туристи, разчитайки на високото ниво на имунизация против коронавирус и спада в броя на инфектираните, заяви Ройтерс.

" Чакането свърши ", съобщи през днешния ден австралийският министър председател Скот Морисън на брифинг с публицисти на интернационалното летище в Мелбърн.

Отварянето на страната за туристи е образец за смяната на държавния метод от прецизно придържане към политиката за " нула коронавирус " към общуване с вируса и имунизация на популацията за попречване на тежко боледуване или гибел.

Повечето от общо 2,7-те милиона случая на ковид в страната бяха регистрирани след появяването на разновидността Омикрон в края на ноември предходната година. Предвид огромния дял на имунизираните - най-високия % в света (над 94 на 100 от жителите на възраст на и над 16 години са с по две дози ваксина) - умрелите вследствие на ковид са малко под 5000, което е единствено част от нивото в доста други развити страни.

Австралия заяви през днешния ден за над 16 600 нови инфектирани и минимум 33-ма умряли, основно в трите щата с максимален брой поданици - Нов Южен Уелс, Виктория и Куинсланд. Ройтерс прецизира, че това са числата, преди да бъдат огласени данните от всички региони.

" Крепостта Австралия ", както бе наречена държавата-континент поради строгия си граничен надзор, се отваря последователно от ноември. Първо беше позволено на австралийски жители да влизат и излизат от страната, а по-късно управляващите започнаха да позволяват задгранични студенти и някои служащи. От на следващия ден Австралия ще посреща туристи и хора, които пътуват по отношение на бизнеса си.

От изцяло имунизираните туристи няма да се изисква карантиниране, само че тези, които са с по-малко от две дози, ще би трябвало да имат удостоверение, че са освободени и ще би трябвало да се самоизолират според условията на съответния щат и територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР