От утре – 8 май – започват туристическите пътувания до

...
От утре – 8 май – започват туристическите пътувания до
Коментари Харесай

От утре бургазлии ще могат да посещават о-в „Света Анастасия“

От на следващия ден – 8 май – стартират туристическите пътувания до о-в „ Света Анастасия “ край Бургас при съблюдаване на избрани ограничения за сигурност.

От Община Бургас оповестиха, че музеят ще остане затворен. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата „ Успение Богородично “. При избрани ограничавания ще действа кафенето и ресторанта.
Снимка: Община Бургас
Първият курс ще е в 10:00 часа от „ Магазия 1 “ в региона на Морска гара. Престоят на острова ще е два астрономически часа. На този стадий общинският катамаран „ Анастасия “ ще плава с стеснен потенциал на пасажерите с оглед съблюдаване на целесъобразната отдалеченост от 2 метра и с цел да се предотврати скупчване на доста хора.
Мутафчийски: Отварянето на театри и музеи не е настоящ въпрос Не отхвърляме, че има повишение на заболеваемостта у нас, сподели той
Носенето на маски от пасажерите в закрити пространства остава наложително.

Вторият курс до острова е очакван за 13:30 ч.
Снимка: Община Бургас
От пресцентъра на общината осведомиха, че билети за пътешестване ще се закупуват на гише от Туристическия информативен център, който се намира във фоайето на „ Магазия 1 “. Необходимо е да се планува задоволително време, защото, с цел да се избегне скупчване на хора ще бъде въведен пропускателен режим и ограничавания за влизане на броя хора.
Снимка: Община Бургас
Хотелската част на острова ще действа за посетители при наложителна предварителна резервация и при съблюдаване на строги хигиенични ограничения.
Снимка: Община Бургас
„ С оглед актуалното състояние сме подхванали редица дейности по повод дезинфекцията и хигиената на всички налични места и пространства на острова и кораба. Ще се прави цялостна стерилизация на същите преди и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна приложимост “, сподели кметът Димитър Николов.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 811 33 84 384 Света 3 834 038 16 656 265 238 1 306 483 Заразени* Нови Починали България 1 811 33 84 Света 3 834 038 16 656 265 238
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР