От утре, 30.04.2020 г., Техем започва годишен отчет на уреди

...
От утре, 30.04.2020 г., Техем започва годишен отчет на уреди
Коментари Харесай

Техем започва годишен отчет на уреди и водомери за топла вода с дистанционно отчитане на клиентите в София за изработване на изравнителни сметки 2020

От на следващия ден, 30.04.2020 година, Техем стартира годишен доклад на уреди и водомери за топла вода с отдалечено отчитане в София. Топлофикационното сдружение в столицата разгласи прекъсване на отоплението, което прави допустимо започването на отчетната акция за разработване на изравнителни сметки за сезон 2019/2020. Годишният доклад на разпределители, топломери и водомери с отдалечено отчитане за клиенти на Техем ще продължи от 30.04. до 13.05.2020 година В този интервал ще бъдат регистрирани отдалечено над 360 000 броя самостоятелни разпределители и съвсем 18 000 водомери за топла вода с радио модули.

Поради наложените ограничаващи ограничения в страната обаче, годишният доклад за клиентите с образни уреди и водомери за топла вода ще стартира 14 дни след отпадане на ограничаващите ограничения по отношение на пандемия от ковид COVID-19. " Към момента не сме получили експлицитни указания по какъв начин да действаме в тази ексцентрична конюнктура и за това подхващаме дейности, които имаме вяра, че са в услуга на крайните клиенти. Така тези, които имат инсталирани разпределители, топломери и водомери за топла вода с отдалечен доклад ще бъдат регистрирани навреме, от отдалеченост. Останалите клиенти с образни уреди ще бъдат посетени в домовете им след отпадането на ограничаващите ограничения ", разгласи Милена Стоянова, шеф на Техем. " Правим това в отбрана на публичното здраве и здравето на чиновниците ни. При естествени условия един отчетник посещава приблизително дневно към 200 парцели, което в актуалната обстановка на обществено разграничаване е нежелателно ", добавя тя. Графиците за доклад ще бъдат оповестени на Клиентския портал на Техем .

Както всяка година на видно място във входовете на постройките в София ще бъдат сложени известия с датите за посещаване за клиентите на образен доклад.

След анулация на ограничаващите ограничения, образно (с посещаване в имоти) ще останат да бъдат регистрирани малко над 300 000 разпределители и водомери. Това съставлява 147 000 парцели, в които би трябвало да влезе отчетник поради образни уреди, най-много водомери за топла вода.

В 110 000 парцели в София има инсталирани разпределители с отдалечен доклад, само че би трябвало да се отчетат образно водомерите за топла вода. Техем създава алтернатива за форма за самоотчет на водомери, която да предложи на своите клиенти след 15 май 2020 година в потребителския портал на сдружението.

От началото на месец април 2020 година Техем осъществя цифрова акция " Благодарим на тези, които избраха дистанцията сами ", целяща да доближи до хората, които към този момент са инсталирали уреди и водомери с отдалечено отчитане. В сегашния миг на обществена изолираност и разграничаване, точно тези клиенти ще се възползват от спомагателните преимущества на радио уредите на Техем.

*Материалът е възложен от Техем България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР