От утре, 28 ноември, се възстановява учебният процес за всички

...
От утре, 28 ноември, се възстановява учебният процес за всички
Коментари Харесай

От утре се възстановява учебният процес в Община Габрово

От на следващия ден, 28 ноември, се възвръща образователният развой за всички учебни заведения и детски градини в Община Габрово, при вземане предвид с усложнената зимна конюнктура. Изключение е базата на ДГ „ Мики Маус “ в с. Враниловци и база 2 на ДГ " Мечо Пух " в с. Поповци, оповестиха от Община Габрово.

Основните пътни артерии са почистени и опесъчени. Продължава почистването на улиците в селата.  Усилията на екипите на Общинско дружество „ Благоустрояване “ през днешния ден бяха ориентирани към почистване на пешеходни подходи, автобусни спирки и стълбища.

Екипите на електроразпределителното сдружение не престават да работят по премахване на повредите, като най-проблемни остават направленията Банковци, Мичковци, Узуни, Междене, Боженци. За всички останали места, които бяха без ток, сдружението се надява, че ще успее в границите на този ден да го възвърне, като са вероятни единични повреди по ниското напрежение.

По отношение на републиканската пътна мрежа придвижването по пътя Габрово – Узана е възобновено, път III – 5005 e пристъпен при зимни условия, чака се на следващия ден да стартира уширение с роторен снегорин. На денонощния телефон на Общински съвет за сигурност 0700 100 44 10 няма получени сигнали за  бедстващи хора. Градските и извънградските линии на Общински пътнически превоз ще се извършват по график с вероятни закъснения, допълниха от локалната администрация.

В рамките на деня спешните екипи са възстановили електрозахранването в 57 обитаеми места от област Габрово.  Без ток остават 53 обитаеми места, като работата на терен продължава. Това осведомят от Енерго-Про, показват в известие до медиите от Областна администрация – Габрово.

Според информацията от Областната администрация затворени остават следните прави: Керека – Дряново - Гостилица, обходният път Севлиево - Велико Търново при Добромирка, Агатово - Крамолин, Кормянско - Малко Вършец  и Кормянско – Крамолин, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР