От утре, 28 април 2020 г., стартират безплатни консултации със

...
От утре, 28 април 2020 г., стартират безплатни консултации със
Коментари Харесай

ВМА с горещ телефон за психологична помощ в условията на COVID-19

От на следващия ден, 28 април 2020 година, започват безвъзмездни съвещания със експертите от Клиника „ Психиатрия и военна психология” на Военномедицинска академия (ВМА).

За задачата е разкрита телефонна линия 02/ 92 26 190, която ще бъде отворена всеки работен ден, в часовия диапазон от 09.00 до 13.30 часа, оповестиха от ВМА.

Всички жители, които изпитват несъразмерен боязън, паника или бодърствуване, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да беседват със експертите от ВМА, а психичните съвещания са ориентирани към:

1. Обучение за взимане на решения - краткосрочни техники, които са копинг-стратегии (стратегии за справяне) в актуалната обстановка във връзка с работа, семейство, финанси, здраве и така нататък.

2. Оказване на психична поддръжка и помощ при преодоляване на мощни страсти като тревога, боязън, беззащитност, подтиснатост, яд и други, свързани с съществуването на пандемия, както и икономическите последици от нея.

3.Психологична работа, фокусирана върху образование в различаване на психосоматични признаци (паника, обща тревога, натрапливости, депресивни положения, съпътстващо безсъние) и превъзмогването им посредством разнообразни техники.

4. При по-тежка изява на недоволствата ще се реализира психиатрична консултация и вероятно лекуване.

Разкрити са телефонни линии за психическа поддръжка във Велико Търново
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР