От утре, 24-ти март, в Пловдив ще бъдат сформирани дежурни

...
От утре, 24-ти март, в Пловдив ще бъдат сформирани дежурни
Коментари Харесай

В Пловдив осигуряват детски градини и ясли за деца на медици

От на следващия ден, 24-ти март, в Пловдив ще бъдат образувани дежурни групи в четири общински и една яслена група за посещаване от децата на медицински служащи от болнични заведения, медицински центрове и ДКЦ . „ Детските заведения са наоколо до огромните лечебни заведения, тъй че да е комфортно за родителите. Ще бъдат образувани смесени групи в четири детски градини, както и една яслена. При нужда имаме подготвеност да разкрием още места “, съобщи заместник-кметът с сектор „ Образование, бизнес развиване и европейски политики “ Стефан Стоянов.
Припомняме, че във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето по отношение на въвеждане на нови краткотрайни противоепидемични ограничения от 22-ри до 31-ви март, в това число, се преустановяват визитите в детски градини и ясли.
 В Бургас и Стара Загора също ще има детски градини за медиците от първа линия В Бургас и Стара Загора също ще има детски градини за медиците от първа линия
В Стара Загора и в Бургас също ще има дежурни градини за децата на медици, които са в първите редици в битката с COVID-19, заяви БТВ....
Детските заведения, които ще одобряват деца на медицински служащи, са следните:
– регион „ Централен “ – ДГ „ Зора “;
– регион „ Западен “ – ДГ „ Рая “;
– регион „ Северен “ – ДГ „ Захарно петле “, първи адрес – ул. „ Петър Шилев “ № 1;
– регион „ Южен “ – ДГ „ Албена “.
– в ДГ „ Зора “ ще действа и яслена група.
Всички медицински служащи, чиито деца са записани в общински детски градини в Пловдив и желаят да се възползват от посещаване в дежурните групи, е належащо да подадат заявление (свободен текст) на електронния адрес на определеното детско заведение:
– ДГ „ Зора “ – [email protected]; 032/642-792;
– ДГ „ Рая “ – [email protected]; 032/33 41 36;
– ДГ „ Захарно петле “ – [email protected]; 032/953-256;
– ДГ „ Албена “ – [email protected]; 032/692-905.
При постъпване на детето родителят попълня декларация по пример (Приложение № 1), с която удостоверява, че най-малко един от родителите работи в здравно заведение на територията на община Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР