От утре, 24 август, достъпът до многопрофилната болница в Добрич

...
От утре, 24 август, достъпът до многопрофилната болница в Добрич
Коментари Харесай

Забраняват достъпа до МБАЛ Добрич за външни лица

От на следващия ден, 24 август, достъпът до многопрофилната болница в Добрич за външни лица ще е неразрешен.

Мерките се постановат от краткотрайното управление на здравното заведение, откакто предходният ръб на шефовете беше свален с решение на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Близки на настанените за лекуване в болничното заведение ще имат достъп до постройката в границите на един час в денонощието.

От на следващия ден достъпът до многопрофилната болница ще е строго стеснен, същото ще важи и за Спешното поделение, съобщи прокуристът на здравното заведение доктор Георги Желязков:

" Концепцията е всички спомагателни придружители на пациенти в болничното заведение, които идват да им оказват помощ с доставка на храна, било то за хигиено-битови потребности, дрешки и по този начин нататък, да спре. Ще има лимитирани часове може би в порядъка на един час, в който ще бъде стеснен потока ".

Нуждаещите се от обзор в Спешното поделение също ще влизат единствено с един компаньон, с изключение на в случаите, в които се постанова те да са повече.

Целта е да се спре свободното влизане в болничното заведение на външни лица, добави доктор Георгиев, с цел да се ограничи разпространяването на инфекцията от Covid-19.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР