От утре - 20 декември, до 7 януари 2018 г.

...
От утре - 20 декември, до 7 януари 2018 г.
Коментари Харесай

Ако спре токът по празниците

От на следващия ден - 20 декември, до 7 януари 2018 година " ЧЕЗ Разпределение България " прекратява плануваните поправки по мрежата, с цел да обезпечи спокойствието и комфорта на клиентите си по време на идните коледни и новогодишни празници. Това оповестиха на " Дневник " от компанията във връзка недоволства в обществените мрежи за ненадейно прекъсване на тока.

Решението на сдружението, което доставя с ток Западна България, значи, че в случай че токът спре сред Игнажден и Ивановден, причина за това могат да бъдат усложнени метеорологични условия, произшествия, непозволени похищения над уреди от мрежата, несъобразени изкопни действия.

Поради инцидентния темперамент на повредите няма по какъв начин клиентите да бъдат авансово известени за преустановяването на електрозахранването и точната му дълготрайност, споделят от сдружението, само че твърдят, че неотложно насочват всички налични запаси към премахване на повредата.

Проверка в уеб страницата на компанията

Дружеството е основало в уеб страницата си специфична секция, от която потребителите могат в действително време да схванат каква е повода за прекъсването на тока и за какъв брой време се чака да бъде пуснат. Това става посредством страницата www.cez-rp.bg в секция " Прекъсвания ", раздел " Аварии, настоящи поправки и планувани спирания " (http://www.cez-rp.bg/bg/prekusvaniya). Търсенето е елементарно като клиентът вкара в особено поле името на обитаемото място или софийския квартал, за който се интересува. Ако има щета, в уеб страницата се отбелязва и предстоящият час, до който повредата ще бъде отстранена.

Ако токът спре, изчакайте 15 минути

При липса на електрозахранване компанията предлага клиентът първо да огледа през прозореца дали в прилежащите здания свети. Ако откри, че и те са наранени, да изчака 15 минути преди да се обади на денонощния телефонен център на ЧЕЗ 0700 10 010 . Много е евентуално сдружението към този момент да е известено за спирането и в границите на тези 15 минути електрозахранването да бъде възобновено посредством различно зареждане, успокояват от ЧЕЗ.

Ако повредата е единствено в дома ви

Ако от страна на " ЧЕЗ Разпределение България " АД няма подадена информация за планувани ремонтни действия или е настъпила повреда и единствено вашият обект е без зареждане, следва да ревизирате всички предпазители в електрическото табло, поучава сдружението. Ако предпазителите са включени, то следва да огледате основния предпазител в електромерно табло (таблото, в което се намира електромерът). Ако и той е включен, може да се обадите на денонощната осведомителна линия 0700 10 010, с цел да ревизирате има ли причина за спирането или да сигнализирате за неналичието на електрозахранване. На адреса ще бъде изпратен спешен екип на " ЧЕЗ Разпределение България " АД (в случай, че повредата е зародила в оборудванията преди електромера).

Защо има планувани изключвания

Планираните изключвания се постановат, когато се правят поправки по мрежата, свързани с проддръжката й или замяна на уреди. От началото на годината " ЧЕЗ Разпределение България " е вложило 130 млн. лева в ремонт, създаване и въвеждане в употреба на нови уреди, сред които кабел " Енос ", който е на 110 киловолта и зарежда 9 столични региона. Възможно е също по този начин изключването да се дължи на наложителната замяна на електромери или да е по искане на държавния Електроенергиен систематичен оператор (ЕСО).

Планираните спирания се разгласяват ежеседмично в пресата и на интернет страницата на сдружението в раздел www.cez-rp.bg в секция " Графици ", раздел " График на планувани поправки " (http://www.cez-rp.bg/bg/grafici). ЧЕЗ е създала функционално приложение за инспекция на съответен адрес за осъществяване на планувани поправки. То се намира в секция " Прекъсвания ", раздел " Проверка на адрес за планувани поправки " (http://www.cez-rp.bg/bg/grafici).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР