От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни

...
От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни
Коментари Харесай

Ангелов разпореди връщането на големите ученици в клас, но само в малките населени места


От на следващия ден, 15 февруари, се позволява провеждането на присъствени образователни занятия за всички възпитаници от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на учебното заведение. Това подрежда в своя заповед министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Така на процедура се разпорежда връщането в класните стаи в дребните обитаеми места, където в учебни заведения та няма повече от една паралелка в един клас.

Занятията ще се организират при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в сходство с направените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и учебното обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на COVID-19.

Паралелно от Министерството на образованието и науката (МОН) оповестиха, че обособените учебни заведения , в които имат паралелки, единсвтени за съответния клас, независимо ще решат по кое време да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

Утре, 15.02.2021 година, учебни заведения та с образователен развой по новото допълнение на заповед та на Министерството на здравеопазването няма да отразяват отсъствия на възпитаници те, които по справедливи аргументи не са съумели да участват. При неспособност, заради влошена метеорологична конюнктура и затруднено напредване на възпитаници те, учебни заведения та могат да изискат продължение на образованието в електронна среда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР